Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ritchies kanonskott bakom Modos vändning

/
  • Den nya målvakten Jonatan Bjurö räddade två straffar vilket gjorde att Modo kunde ta säsongens första seger.
  • Modojunioren Linus Sandin som varit utlånad till Mora gjorde ett av Modos mål.
  • Linus Sandin.

Modo Hockey kunde trots 3-0-underläge vända och ta säsongens första seger.

Annons

Det var den här matchen Modo-fansen hade väntat på. Nu skulle segern komma för Larry Huras mannar. Det blev en start Huras och fansen nog helst skulle vilja glömma, men istället en avslutande period att minnas.

Trots att Modo började den första perioden rätt piggt, och hade ett par farliga chanser så var det Björklöven som gjorde det första målet i power play. Den Modo-fostrade centern Stefan Öhman satte ledningspucken för Björklöven innan Modo-maskineriet skulle grusas ytterligare.

Med tre minuter kvar av perioden tändes en bengal i Modo-klacken samtidigt som fans vecklade ut en banderoll med texten: ”Vi brinner mer för Modo än Umeå brann 1888″. Brandlarmet gick i arenan som fick utrymmas och matchen avbrytas tillfälligt.

– Jag älskar mina fans men det här är inte bra, säger Modo-tränaren Larry Huras.

– Vi tycker att det är jättetråkigt att något sådant här händer. Vi tar avstånd från de individer som har gjort det här. Vi är jätte ledsna, säger Modos presschef Frank Eriksson.

När matchen återupptogs gjorde Björklöven två mål inom loppet av tre minuter. William Quist satte 2-0 och Lukas Ekeståhl-Jonsson satte 3-0-pucken i power play innan den tredje perioden börjat.

I den tredje akten skruvade Modo upp tempot rejält. Linus Sandin, Bill Thomas och till slut Byron Ritchie gjorde att Modo var ikapp målmässigt. Byron Ritchies mål var matchens snyggaste. Publikfavoriten Ritchie gjorde inget misstag när han frispelades av Shaun Heshka och fri med målvakten Kevin Lindskoug tryckte till med ett hårt handledsskott som satt i det vänstra krysset. Resultatet 3-3 stod sig perioden ut, och därefter väntade straffläggning. Inget övertidsspel alltså.

Victor Olofsson, Bill Thomas och Carl Grundström satte sina straffar vilket gjorde att Modo tog säsongens första seger då målvakten Jonatan Bjurö räddade två av tre straffar.

Segern och vändningen visar att Modo har stark moral i laget, enligt tränaren Larry Huras.

– Jag är väldigt nöjd med hur grabbarna tog tag i spelet i den tredje perioden. Vi var inte bra i inledningen och jag är missnöjd med att vi drar på oss så många utvisningar. I den sista perioden visade vi moral och vinner rättvist på straffar.

Mer läsning