Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ritchie om sin comeback och stämningen i gruppen: "Har tagit lång tid att bli ett lag"

/
  • Byron Ritchie berättar om sin comeback och att Modo nu har fått in en fantastisk bra stämning i gruppen.

Han har spelat två matcher sedan comebacken, två matcher där Modo plockat fem poäng.
Byron Ritchie-effekten?
- Nej, inte en chans. Det här är en laginsats, säger Modokaptenen.

Annons

SHL har tagit en dryg veckas uppehåll och då har Modos tränarduo Andreas Johansson och Fredrik Olausson valt att köra extra hårt med sina spela under veckans första tre dagar, vilket innebär träning på gymmet och dubbla ispass.

Efter dagens andra och blytunga pass på isen i Fjällräven Center hade en trött, men glad, Byron Ritchie tid att prata om sin efterlängtade comeback.

– Det är tufft, och vi ser ljuset i tunneln, det är bara två sådana här träningsdagar kvar, säger Byron med ett snett leende innan han fortsätter:

– Men tränarna kör med oss av en anledning och det handlar inte om bestraffning. Vi behöver träna hårt och för att göra oss bättre efter uppehållet och samtliga spelare gör det här med en bra inställning.

Hur är din form?

– Att ha missat fyra månader känns och jag är inte i närheten av den form jag hoppats på eller bör vara i. Resten av säsongen blir tuff för min del. Jag behöver sommaren för att bygga upp mig igen och nu är det bara att fajtas för att ta mig igenom den här säsongen och försöka göra mitt bästa för att hjälpa laget.

– Det känns rätt bra i början av träningen, men sedan gör det ont och det sätter sig på skridskoåkningen.

Hur är det att vara en av killarna i laget igen? Alltså att få spela matcher?

– Awesome! Det finns ingen bättre känsla än att tillhöra ett lag och vinna matcher. Dessutom, vi har en sådan fantastisk känsla i laget nu, det är svårt att beskriva, men vi är ett lag igen.

Varför?

– När du har så många nya spelare som Modo haft de senaste åren är det tufft att bygga en kärna. Man måste ha en kärngrupp och sedan ta in någon ny pjäs varje år för att få kontinuitet, men så har det inte varit.

Ritchie vill inte kommentera Maxim Lapierres och Kyle Wilsons utträde ur laget, men säger så här:

– Det har tagit lång tid att bli ett lag, men vi är där nu. För att ta ett exempel: vi hänger mycket mer med varandra utanför rinken i dag än vad vi gjort. Vi käkar middag tillsammans och umgås och har skoj.

– Många spelare har familjer och är upptagna efter träningen, men att umgås och lära känna varandra är väldigt viktigt. Alla behöver inte vara bästa vänner i ett lag, men man måste respektera varandra och vi har en fantastiskt bra stämning i gruppen just nu. Vi har inte en dålig kille i vårt omklädningsrum och alla är genuint bra människor. Det är oerhört viktigt och vi gillar att umgås.

Lagkaptenen fortsätter att hylla sina lagkompisar:

– Det är svårt att förklara, men det är en väldigt positiv energi i gruppen och alla drar åt samma håll. Vi är i en tuff situation om man tittar i tabellen, men vi tror på det vi gör och vi ska klara det här. Det är en tuff utmaning vi har, men vi ser fram emot den.

Två raka segrar, kan vi kalla den Ritchie-effekten?

– Absolut inte. Kalla den lag-effekten.

SE MER: Reideborn kom in från kylan

Mer läsning