Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reideborn om tuffa tiden som reserv: "Vissa stunder har man inte sett någon ljusning alls"

/

Adam Reideborn fick för första gången på 14 omgångar chansen att starta matchen mot Linköping och han tog den direkt.
Modomålvakten var planens bäste spelare, räddade 34 skott, höll nollan och såg till att Modo tog säsongens andra bortaseger.
– Känslan är att vi gjorde en kanonmatch hela laget. Vi krigade över precis hela banan, säger Adam.

Annons

Han var märkbart lättad och glad efter segern mot LHC i Saab Arena och tacka för det. För säsongen som sådan har inte varit någon enkel resa för Adam Reideborn som av i princip alla ansågs vara given etta när Modo gick in i den här SHL–säsongen.

Läs också: Öberg om konstanta huvudvärken, sms:et från Campoli och framtiden: "Det är tråkigt att säga, men..."

Men så enkelt blev det inte. Utmanaren Jonathan Bjurö har med undantag för några få matcher haft greppet om första spaden ända sedan i november.

– Det har varit frustrerande att stå i båset i stället för att vara med ute på isen. Humöret har växlat upp och ned om vartannat. Vissa stunder har man inte sett någon ljusning alls, berättar han.

Fast någonstans har vinnarskallen alltid kommit fram och han har bitit ihop och kämpat vidare. I Modo, men också i klubbar som Timrå och Björklöven dit han varit utlånad i några matcher.

– Matcherna med Timrå och Björklöven har varit väldigt viktiga för mig, medger han.

Med Björklöven spelade Adam Reideborn så sent som i måndagskväll på bortais mot Pantern. Sedan flög han tillbaka till Umeå och tränade med "Löven" under tisdagen.

– Det var precis att jag hann tillbaka till Örnsköldsvik på eftermiddagen till samlingen med Modo och matchen mot Brynäs samma kväll.

Läs också: Många befarade en ny skada: Men Modoforwarden ger lugnande besked – spelar på lördag

Och det var väl där som, vi sticker ut och kallar det vändningen, kom för Adam Reideborn. Han började visserligen som vanligt som reserv i båset men fick hoppa in under matchen vid ställningen 1–4. Adam släppte inte en puck förbi sig eftersom Brynäs avgörande 5-3 mål kom i öppen kasse.

– Sedan fick jag besked av Andreas efter träningen dagen därpå att jag skulle börja mot Linköping, berättar Adam.

Och då kröp nerverna fram?

– Nej, egentligen inte. Det jag tänkte var bara att gå ut och visa vad jag kan, köra på som vanligt.

Nu leker hockeylivet igen för Adam Reideborn och självförtroendet har fått en ordentlig skjuts den här veckan. Välbehövligt säger han själv eftersom det varit tufft, inte minst mentalt, under en tid.

Och efter succén i Linköping är du väl given etta mot Malmö?

– Så känner jag det inte utan Jonathan Bjurö är riktigt bra. Men det är klart att jag känner hunger och vill fortsätta i målet.

För Modo handlar det om en ny livsviktig match mot närmaste konkurrenten ovanför kvalstrecket. Seger för Modo och avståndet till Malmö krymper till två poäng.

– Vi fick väldigt mycket energi med oss från Linköping och nu ska ta Malmö också, slår Adan Reideborn fast.

Läs också: Tipset till Modo – värva talangerna från Timrå: "De bör tänka över det"

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Modo, Friska Viljor, Anundsjö eller Sollefteå GIF. Ladda ner Allehandas nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning