Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rapport från omklädningsrummet

Modo Hockeys headcoach, Per–Erik "Perra" Johnsson efterlyste hjärta, inställning och koncentration.
Det fick han. 
Modo Hockey gjorde jobbet och vann med 2–0 över Vita Hästen i Norrköping.

Annons

Det var elektrisk stämning i hallen när hemmalaget Vita Hästen spelade vad som kallats den viktigaste matchen någonsin i klubbens historia. Framburna av den högljudda hemmapubliken kom "Hästarna" ut hårt.

– Vi förväntade att de skulle komma ut hårt. Nu har vi 2–0, men fokus nu ligger redan på att vinna match, säger Marcel Hossa.

18.56 in i första perioden, i Donald Brashears första byte (!), kom matchens första mål. Jonas Ahnelöv fick gott om tid att sikta in sig och laddade bössan för ett slagskott som var så pass hårt att VH-målvakten Henrik Lundberg inte kunde hålla kvar pucken.

Hemmalagets energi från den första perioden mattades ju längre matchen led. Modo visade att man är ett klart bättre hockeylag och kontrollerade händelserna på isen. 

3.59 in i period två utökade man också ledningen. Marcel Hossa satte upp ett anfall och via Gustav Possler provade Emil Pettersson ett skott. Hemmamålisen Henrik Lundberg fumlade lite med pucken. Då dök Marcel Hossa vaket upp och tryckte in returen i kassen. 

– Det spelar ingen roll vem som gör mål. Det viktigaste är att pucken går in. En riktigt skön känsla. Vi gjorde vad vi skulle, säger Hossa.

I slutakten blev Vita Hästen lite mer desperata och hade också lägen att göra mål, inte minst genom två raka powerplay. Men Linus Ullmark höll tätt och 21-åringen har ännu inte släppt in något mål i de två hittills spelade kvalmatcherna.

– Det är lika roligt varenda gång det inträffar, säger Ullmark. 

Vad betyder det att du nollat dem två matcher i rad?

– Jag vet inte vad som rör sig i deras skallar, men jag har bra självförtroende.

En annan Modospelare som verkligen visade vägen var Gustav Possler. Assist på bägge målen och mängder av täckta skott.

– Han är fantastisk, ligger i skottlinjen och gör ett stort jobb även i övrigt, berömmer Perra Johnsson.

– Alltid kul att få beröm. Det har man inte varit bortskämd med den här säsongen, säger Possler och fortsätter:

– Det känns som vi tröttar ner dem. Jag tycker vi gör en riktigt bra match. Sedan har vi en målvakt är riktigt bra och som vi litar på. Vi har ett självförtroende nu som vi inte haft på hela säsongen.

Akt tre i kvaldramat avhandlas på söndag i Fjällräven Center. 

– Det gäller inte att tro någonting. Det gäller att repetera vad vi gjorde idag. Inte gå ifrån det, utan försöka göra publiken i Fjällräven nöjda på söndag också, betonar Perra Johnsson.

Mer läsning