Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rapport från omklädningsrummet

Modo hade chansen att vara med i racet om att slippa kvalspel.
Man kan lugnt säga att man inte tog den.
I stället blev man fullkomligt överkörda av Linköping.

Annons

– Starten på matchen tar livet av oss, säger Modotränaren Per-Erik Johnsson.

Det är ett riktigt konstaterande. Modos dröm om poäng i Linköping var krossad redan efter en period. Då hade ett vilset, lamt, tamt och försiktigt Modo gett bort matchen mot ett betydligt hetare hemmalag.

– Det här var jobbigt. Linköping var bättre än oss, de hade bättre fart, bättre beslutsamhet. Nu måste vi lägga den här matchen åt sidan och koncentrera oss på mötet med Luleå, säger "Perra" till CMore.

Jakob Micflikier gjorde 1–0 redan efter 44 sekunder sedan Modo gått bort sig fullständigt i en spelvändning och knappt sju minuter senare var det dags för en ny spelvändning och Micflikier igen. 2–0 till hemmalaget och Modo var inte ens nära sina motståndare.

Och det skulle bli värre och allra jobbigast hade backveteranen Travis Roche. Innan perioden var över hade han -4 i sin statistik.

Linus Ullmark, som varit så bra i de senaste matcherna, kastade in handduken efter Jonas Junlands 3–0-mål, en puck som han definitivt borde ha tagit. Junland var bakom slängde in pucken från en position bakom mållinjen och pucken gick in via Ullmark.

– Det är så dåligt att det finns inte. Vi är inte där, vi slarvar och vi fullföljer inte tacklingar, säger Modo-kaptenen Jonas Ahnelöv till C More.

Den andra perioden var inte heller den bra sett med Modo-ögon, men ändå ett lyft jämfört med hur det såg ut första 20 minuterna.

Men Modo fortsatte att slarva, bjuda på enkla misstag och dessutom bjuda på riktiga dumheter. När Modo fick ett lagstraff med för många spela på isen lyckades Nichlas Torp snacka till sig en tvåminutare och då gjorde naturligtvis Linköping 5–0 i spel fem mot tre.

Visserligen snyggade Niklas Nordgren till siffrorna då han reducerade i slutet på perioden, men på det stora hela var det återigen en svag Modoperiod.

Tredje perioden blev även den en trist Modohistoria där det mest intressanta var att Jacob Micflikier kunde fullborda ett hat trick och Modo ökade på sin svit på att misslyckas i power play. Nu har man misslyckats i att göra mål i 54 raka power play.

Nu är det 18 poäng att spela om och Modo har nio poäng upp till Brynäs på säker mark.

Mer läsning