Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Possler om säsongen och de svarta ögonen

/
  • Gustav Possler hoppas på att den nya tränaren ska lyfta Modo.

Han gick in Modos säsong återhämtad från en skada. Turbulensen fortsatte med tränarbyten. Nu hoppas Gustav Possler på ett lyft.
– Det kan inte bli sämre i alla fall, säger Possler.

Annons

Det blev 21 poäng på 47 matcher i grundserien och två poäng på fyra matcher i direktkvalet mot Vita Hästen. En säsong som varit upp och ner, till skillnad från Modos - som mest varit ner. Så här säger Gustav Possler om hur han ser på sin säsong:

– Jag är ganska nöjd ändå, även om jag blandat lite för mycket. Det har känts bra vissa matcher, och mindre bra andra. Det viktigaste är att jag lärt mig mycket från det jag gått igenom.

Gustav Possler slog igenom i SHL säsongen 2013/2014 när han producerade starkt. Det blev 15 poäng på 22 matcher för Possler innan säsongen grusades av en korsbandsskada. Därefter väntade operation och en lång rehabilitering för Possler som gjorde sin första match efter skadan den 22 augusti i Sollefteå mot Timrå.

– Då var det framför allt kul att komma tillbaka. Jag ville bara spela hockey, och det var bara roligt att vara ute på isen igen. Inför säsongen kändes sommarträningen som största problemet. Jag kunde inte träna på att bli bättre - utan bara på att inte bli sämre.

20-årige Gustav Possler drar lärdomar av skadorna och säsongen som inneburit både nya tränare, nya sätt att spela ishockey på och ett dramatisk kval mot Vita Hästen.

– Man blir erfarenheter rikare hela tiden. Jag har lärt mig att försöka fokusera på rätt saker, det man kan göra någonting åt. Gör man inte det så sänker man bara sig själv.

Med Anders Forsberg som huvudtränare fick Gustav Possler en offensiv roll i Modo.

– När Per-Erik Johnsson kom in så fick jag ta en mer defensiv roll och då är det svårare att göra poäng också. Jag har alltid varit en offensiv spelare men det gäller att ge allt för alla situationer.

Läs också: "Senaste nytt i Modo Hockey"

När sommarträningen nu tar vid ska Possler bygga på sig ännu mer muskler. Muskler som ska göra honom till en bättre hockeyspelare.

– Jag vill bli ännu tyngre. Jag känner att jag orkar åka skridskor hela tiden. Blir jag lite tyngre så slipper jag spänna mig i varje situation, då kan jag istället få fart i spelet genom att vara starkare.

Under kommande säsong ska Possler slåss för att ta en större roll i Modo Hockey.

– Självklart. Jag vill spela så mycket som möjligt och så bra som jag kan. Efter sommaren kommer jag veta var jag ligger och först då kan jag ha en målsättning för säsongen. Men visst, jag har alltid varit en offensiv spelare och jag vill verkligen spela hela tiden - och självklart i power play.

Det som sticker ut med Gustav Possler är att han verkligen hatar att förlora. Vare sig om det handlar om en övning på träning, eller match.

– Jag är hård mot mig själv och det är en del av mig. Det är både bra och dåligt - man vill lyckas helt enkelt och när man inte lyckas så blir man förbannad.

Arg på träning blev även en viss nummer 21. Du vet han med svarta ögon.

– Det går inte att jämföra sig med honom - han är unik. Men visst, det kan vara en fördel när det svartnar för ögonen också.

Till kommande säsong kommer Gustav Possler även i fortsättningen ha höga krav på sig själv. Och bli förbannad.

– Man vill lyckas och jag har en bra känsla inför nästa säsong.

Mer läsning