Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängkungen debuterar

/

SHL omgång 40

Modo–Djurgården

Fjällräven Center

Annons

Modo har inte plockat en enda trepoängare sedan 29:e november då Luleå besegrades och nu vill de förstås vända den dystra trenden mot Djurgården.

En som kommer att ha många blickar på sig i denna match är finska förvärvet Juha-Pekka Haataja som närmast kommer från Kärpät. Han har en diger meritlista med bland annat tre ligatitlar i Finland och dessutom har han vunnit såväl skytteliga som den totala poängligan i sitt hemland.

Återstår att se om Juha–Pekka Haataja blir den injektion SHL–jumbon så väl behöver för att vända kurvan uppåt igen.

Modo har inte släppt formationerna, men det troliga är att Juha-Pekka Haaraja bildar en forwardsenhet med Radek Smolenak och Kyle Flanagan.

Preliminär trupp:

Målvakt: Adam Reideborn (Linus Ullmark).

Backar: Nichlas Torpm Jonas Ahnelöv, Emil Djuse, Dennis Persson, Oscar Hedman, Albin Carlsson, Joonas Lehtivuori.

Forwards: Per-Åge Skröder, Samuel Påhlsson, Victor Olofsson. Radek Smolenak, Kyle Flanagan, Juha–Pekka Haaraja, Simon Önerud.Peter Öberg, Joonas Nättinen, Niklas Nordgren, Janos Hari, Adrian Kempe, Gustav Possler, Donald Brashear.

Tränartankar

Henrik Gradin:

– Djurgården spelare en aggressiv och enkel ishockey med fart och vi vet att de tycker om att kasta puckar mot målet. Det som gäller för oss är att hålla rent framför målvakten och sätta stopp på dem tidigt genom bra skridskoåkning,

– Vi tycker att vi har haft ganska god kontroll i matcherna mot Djurgården, men faktum är att vi förlorat de tidigare mötena så det gäller för oss att dels få powerplayspelet att fungera och dels att minimera de individuella misstagen som gjort att vi släppt in lite för enkla mål i de senaste matcherna.

– Det känns förväntansfullt och en ny spelare, Jua-Pekka Haaraja, ger alltid bra energi in i truppen då det var bra drag på dagens träning och blir positiv stämning på många olika sätt. Han såg bra ut på träningen och bjöd på både några dribblingar och pricksäkra skott. Sen är han även en väldigt bra kille.

– I den bästa av världar så fungerar hans kedja riktigt bra direkt och vi vet om att han besitter spetskompetenser som vi hoppas han får utdelning på redan i första matchen mot Djurgården.

– Powerplayspelet måste bli bättre, det kan lösa enormt många knutar att göra några mål i spelformen och med fördel kan Juha-Pekkas kedja vara inblandad, om vi nu får önska oss saker

Poängligan

1) Per-Åge Skröder 23 (13+10), 2) William Nylander 20 (8+12), 3) Victor Olofsson 17 (10+7), 4) Gustav Possler 17 (9+8) 5) Janos Hari 17 (5+12):

Kvällens omgång:

Modo–Djurgården, Skellefteå–Leksand, HV71–Örebro, Frölunda–Luleå, Linköping–Färjestad, Växjö–Brynäs.

Mer läsning