Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plötsligt slut – och omstart på samma gång

/

Annons

Jag trodde jag var rätt ensam som stod och funderade och till och med längtade till nästa säsong redan efter slutsignalen.

Men inte.

Brynäsklacken stod kvar, ropade – och gav sig inte förrän laget kom in på isen.

Och fortsatte ropa – och till slut kom Bulan ut och vinkade också.

Det var ett säsongsslut och en säsongsstart på samma gång.

Detta alltså efter den här utmaningen av Skellefteå i en kvartsfinalserie som blev ovanligt levande och spännande fram till den här sista matchen.

Den var väl egentligen över sedan backen Oscar Eklund slagit klubbrekord i felpass i egen zon och bjudit Skellefteå på ledningsmålet redan efter 33 sekunder.

Brynäs hade viljan, men inte orken.

Det tog helt slut när lagets power play inte gav nånting, utan Skellefteå med kraft, kunnande och kvaliteter gled ifrån till 5–1.

Men nästa säsong har egentligen redan börjat. Den satte i gång förra veckan när Thomas Berglund erbjöds och antog ett tvåårskontrakt.

Det finns något riktigt spännande med Bulan Boys.

Det ska bli intressant att se vad han kan göra, inte som blixtinkallad räddare i nöden, utan från första samling, första träning, första byte i första match.

Det ska också bli intressant att se vad Stefan Bengtzén kan bygga för lag på SHL-nivå – det där Karlskrona han skruvade ihop innan han flyttade var ju rätt okej.

Det ska också bli intressant att se en fortsättning på det här:

För även om säsongen rätt tidigt var förlorad, och skenade mot sparkningen av guldtränaren Tommy Jonsson, så gav den oss faktiskt det här:

Adam Brodecki, Oskar Lindblom och Jens Lööke.

Det är faktiskt något att vara glad över.

...jag slänger in Westerholmarna också – de där två som dök upp under vårvintern.

Silly season startar här, medan övriga slutspelet – och kvalet med Leksand (!!!) – fortsätter.

Spelare med utgående kontrakt kommer att försvinna, lånade kommer att försvinna, vikarier kommer att försvinna (...även om jag gärna ser en fortsättning med backen Tomas Slovak).

Just nu funderar jag mycket över de här frågetecknen

Bill Sweatt – har han sagt tack och adjö? Slutade hans succé, precis som landsmannen Ryan Gundersons, med en skada och en plats på läktaren.

Anton Rödin – är han för bra för att stanna i SHL? Treårskontraktet med Brynäs har absolut en KHL- och en NHL-klausul.

Christian Djoos – var det här verkligen en säsong som gör att han ska byta om tillsammans med Ovetjkin och Bäckis i höst. Han fortsätter i alla fall i vår i Hershey Bears, Washingtons farmarlag.

Jesper Ollas – kommer han tillbaka den där skadan? Jag vet att Sebastian Enterfeldt gör det.

Det verkar som det är många som kräver en haverikommission, och att ansvariga i Brynäs IF offentligt ska förlöjligas vid en ceremoni på Stortorget. Men ibland kan vi inte alla bara vara bittra gnälliga Gävlebor.

Jag föredrar att försöka se något i framtiden.

Men först Bengtzén, sedan "Bulan", ska göra sitt jobb – och sedan måste Brynäs fundera mycket länge och kreativt över hur man lockar publik till matcherna.

Det finns ett starkt inslag av trötthet och urvattnad underhållning över matcherna som måste uppdateras några decennier.

Jag avslutade med nr 74 535–74 539. Jag återkommer i höst.

STISSE HISSAR

Brynäsklacken. Hoppade och sjöng när allt var förlorat i den sista perioden – och drog till med "Sittplats, ställ er upp". Och ropade sedan ut det förlorande laget från omklädningsrummet. Och fortsatte sedan med "Bulan" Berglund.

Westerholmarna. Var bäst i Brynäs i den här matchen, och har varit bra under hela slutfasen av säsongen.

Silly Season. Här har vi hockeyspänningen i Gävle nu.

STISSE DISSAR

0–4 i matcher. Det är trist i ett slutspel. Det ska inte förnekas.

Mer läsning