Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Platsade inte i TV-pucken – nu hakar Naenfeldt på tåget till Brynäs

/
  • Martin Naenfeldt är laddad inför sin Brynäsdebut. På fredagen tog han tåget mot Malmö för lördagens bortamatch där han ersätter Linus Ölund som drabbades av hjärnskakning mot Rögle.
  • Martin Naenfeldt är laddad inför sin Brynäsdebut. På fredagen tog han tåget mot Malmö för lördagens bortamatch där han ersätter Linus Ölund som drabbades av hjärnskakning mot Rögle.

Linus Ölund fick hjärnskakning mot Rögle.
Då får en annan junior chansen i Brynäströjan.
Det känns jättekul, men lite nervöst också förstås, säger Martin Naenfeldt, 19, strax innan han kliver ombord på tåget mot Malmö.

Annons

Den enes bröd, den andres... ja, ni kan ordspråket.

Sent på torsdagskvällen kom samtalet från Brynäs juniortränare Mats Bäcklin till Martin Naenfeldt: "Du ska åka till Malmö och spela med A-laget".

Sporten mötte upp en förväntansfull debutant på Gävle central strax innan tåget mot Stockholm, och sedan vidare mot Skåne och Malmö, skulle gå på fredagen.

– Mamma har skickat med lite kycklingsallad i alla fall, flinar 19-åringen som kämpat sig till debuten i SHL.

– Det känns jättekul, men lite nervöst också förstås. Men jag ska verkligen försöka göra mitt bästa. Jag är bra på skridskorna och målskyttet har fungerat bra i J20-laget under hösten.

Självförtroendet är det inget fel på hos Martin Naenfeldt, som gjort nio mål på 18 matcher i juniorserien. Uppvuxen på Brynäs som han är finns förstås hockeyn i blodet sedan barnsben. Men karriären har varit rätt krokig fram till att nu äntligen få göra riktig debut i Brynäs A-lag och SHL.

– Jag har varit med tre matcher på bänken i år. Men inte fått spela någonting. Jag antar att det blir istid nu, säger han.

TV: Se tacklingen som stoppade Ölund här

Vi kollar med tränaren Thomas "Bulan" Berglund på plats i Malmö dit Brynäs reste direkt efter matchen mot Rögle i Ängelholm. Och jodå, Naenfeldt ska in i laget.

– Det är inga konstigheter. Linus Ölund fick en hjärnskakning, vi hoppas att det inte är så allvarligt, men han är på väg hem nu och Martin kommer hit och ersätter i fjärdekedjan, säger Bulan.

– Det blir bra. Två rutinerade killar som Jacke Blomqvist och Johan Alcén och så jag. Nä, men det här ska bli skitskoj. Brynäs var ju bra mot Rögle också. Men Malmö var starka som slog Luleå i torsdags, det blir nog en härlig match, funderar Martin Naenfeldt.

Och hur var det där med krokig väg fram till SHL-debuten då? Martin berättar själv:

– Jag är ju 96:a och spelade med Lindblom, Lööke och Sandström (de två sistanämnda 97:or) men jag platsade aldrig i TV-pucken och inte i Brynäs J18 heller. Så jag gick till Valbo och spelade där. Sedan ville Västerås att jag skulle spela J20 med dom i fjol och då gjorde jag det. Men inför den här säsongen ville Brynäs att jag skulle komma hem – och nu är jag här.

På lördagseftermiddagen gör han debut, på riktigt, i Brynäs och SHL.

LÄS MER: Röglebacken anmäld för huvudtacklingen på Brynässpelaren

Veckans Hockeypuls: Erik Granqvist berättar när "Bulan" ringde och frågade om Felix Sandström.

Mer läsning