Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettersson om Modos ödesvecka: "Vi spelar bättre mot bra lag"

/
  • Ilari Filppula jublar över sitt första mål i Mododressen.
  • Andreas Johansson var minst sagt nöjd med trepoängaren mot Luleå.

I torsdags räddade han en poäng mot Färjestad, men missade chansen att bli övertidshjälte i samma match.
Mot Luleå stängde Emil Pettersson matchen under ordinarie tid.
– Vi behövde den här segern, säger Modo-forwarden.

Annons

Emil Pettersson är ett av få riktigt stora utropstecken i Modo den här säsongen och under sin första hela SHL-säsong har han fått sitt stora genombrott.

Även mot Luleå, i Modos måste-vinna-match, var han en av de ledande spelarna. Modo vann med 3–1 och Pettersson avgjorde med att sätta pucken i tom kasse.

– Ja, det blev stolpe in från sju meter. AJ (tränaren Andreas Johansson) hade hjärtat i halsgropen och tyckte väl att det var en onödig liten marginal, säger Emil.

LÄS MER: Hägglund: Imponerande seger, men tyvärr – det blir kval

Hur som helst, Modo vann och har fortfarande en liten, liten chans att greja nytt SHL-kontrakt utan att behöva kvala. Man har sju poäng upp till Rögle då sju matcher återstår.

– Vi gör en väldigt bra match mot Luleå, vi har fokus i 60 minuter och bortsett från en mindre bra andra period tycker jag att vi har bra koll på matchen.

Matchen stod och vägde i den tredje perioden fram tills dess Bill Thomas hittade Ilari Filppula med en perfekt fotbollspassning och finländaren fick öppet mål.

– Skönt att även vi får med oss något skitmål emellanåt, vi behöver ha marginalerna med oss, säger Pettersson som trots Modos utsatta läge ser ljuset i tunneln.

– Vi har fortfarande chansen att greja det här och även om vi har tufft motstånd framöver (Skellefteå x2 samt Frölunda) har vi spelat bättre mot bra lag den här säsongen. Det är inte omöjligt att vi knappar in fler poäng när den här veckan är över.

Och var Emil Pettersson nöjd med trepoängaren mot Luleå så var det tränaren Andreas Johansson om möjligt ännu gladare.

– Poängen gör att vi är med igen. Det här betyder mycket för oss, sa Andreas Johansson när krutröken hade lagt sig i Coop Norrbotten arena.

– Det här täpper också till truten på många. Folk pendlar från dag till dag och byter keps; ena dagen är vi bra, andra är vi dåliga. Det här visar att vi har hjärta.

LÄS MER: De fick bäst betyg i Modo

Mer läsning