Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per Hägglund: Modo bjöd på en bisarr matchinledning – igen

Det låg ett rosa skimmer över Fjällräven Center och stubben var tillbaka.
Det var trevligt.
Sedan började matchen och Modo lyckades under knappt två minuter visa upp ett försvarsspel som var helt bisarrt.

Annons

Under dessa 111 sekunder hann Adam Reideborn bli av med sin klubba och inte få någon hjälp att få tillbaka den, Oscar Hedman hann bjuda på ett friläge innan ett par Modoiter hjälpte en ytterst förvånad Johan Sundström att få pucken i mål.

Bisarrt var bara förnamnet,

Modo har inte SHL:s vassaste målvaktspar, men inte ens Carey Price hade kunnat hjälpa till i röran. Dessutom var Reideborn väldigt bra mot Frölunda.

Sedan är det ju inte så att Modo har något flyt heller. Allt studsar emot, man får slita ihjäl sig för att skapa en målchans medan motståndarna egentligen bara behöver kasta in pucken på mål.

Men tur förtjänar man och Modo gör inte det den här hösten.

Det beror på det icke existerande försvarsspelet som är så förtvivlat snurrigt. Det är individuella misstag, kollektiva misstag och misstag som inte finns på världskartan. Men Modoiterna gör dem.

Mitt i denna röra gör Modo en bra match mot Sveriges just nu bästa hockeylag. Problemet är bara att när Modo får vittring på poäng, ser en chans att lugga Frölunda, bjuder man in göteborgarna i matchen.

Modo har en offensiv, man har spetskompetens framåt men när försvarsspelet havererar titt som tätt blir uppförsbacken för brant. De sliter som djur, men får ingen utdelning och det beror som sagt på de generösa bjudningarna.

Modo har nu sex raka förluster, de flesta av dem beror på dåliga starter på matcherna, att man står på hälarna och blir frånåkta i inledningen. Man fastnar i uppspelsfasen, man blir stressade och uppätna.

Modo är som bäst när man slutar fundera, bara gasar och jagar, när spelarna känner att man inte har något att förlora. Då visar man att det finns kvaliteter, men när spelarna är fortfarande är mer rädd för att förlora än att våga vinna, då kör det ihop sig och det blir panik.

Modoledningen får nu hoppas att Noah Welch och Patrick Dwyer kan få Modospelarna att tro på sig själva och det de gör. Annars är den här säsongen körd på ett tidigt stadium.

Läs mer:

De reser 50 mil – för kärleken till Modo

Så ska Dwyer frälsa Modo

Wilson tillbaka efter avstängningen

Mer läsning