Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pelle är med och bestämmer

/

Juryn till SHL Awards blev offentlig på torsdagen – och Allehanda.se:s sportchef Per Hägglund är en av de utvalda som ska utse pristagarna.

Annons

Vad säger du Pelle, är du rätt man för jobbet?

– Ja, det tycker jag. Har följt elitseriehockeyn sedan jag var knatte och har fått betalt för att följa Modo och elitserien/SHL sedan 1983. Det har blivit några matcher.

Det är väldigt många som är med i juryn, 48 personer för att vara exakt. Känner du dig utvald ändå?

– Absolut. Ser mig som en av 24 journalister. De övriga 24 är tränare och lagkaptener från respektive SHL-lag och i den senare kategorin var jag aldrig aktuell. Det är roligt att vi inom Mittmedia har tre personer med; jag har med mig hockeykunniga Stisse Åberg (Gefle Dagblad) och Markus Bäckström (Dalarnas Tidningar).

Vet du redan i dag vilka du tänker rösta på?

– Ja, jag har ett ganska bra grepp. Bäste back är stenklar.

Kan du avslöja vem det är?

– Nej, jag tror inte att jag får göra det.

Finns någon Modospelare med i tankarna?

– Nja, man ska rösta på och poängsätta fem spelare i varje kategori så det kan slinka med en. Inte några fler, som det ser ut nu.

Om du fick instifta ett eget pris, vilket skulle det vara?

– Working Class Hero-priset (kan också kallas Ulf Ödmark Trophy). Det går till den spelare som går till jobbet varje dag och alltid gör sitt bästa, utan att för den skull vara bäst och få alla rubriker. Spelaren som aldrig är högt upp i en poängliga.

Mer läsning