Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pang – det här var exakt vad Brynäs behövde

/

Matchen och möjligheten att nå en kvartsfinal höll på att glida in i den vanliga Karlstadsdimma när det blev förlängning.
Men då hann det inte ens bli spännande.
Adam Brodeckis perfekta knockoutmål I Löfbergs Arena ger plötsligt Brynäs en jättechans.

Annons

Målet gav inte bara Brynäs en 1–0-ledning i den här play in-serien där det inte finns några större marginaler.

Bäst av tre matcher – det gör att det är Färjestad som har den tunga pressen på sig för att inte plötsligt hamna utanför slutspelet för första gången sedan 1994.

Jag säger inte att det var överraskande.

Jag säger inte att det var en skräll.

Och jag säger absolut inte att det inte var rättvist – med tanke på hur matchen utvecklade sig.

Men jag säger att det här var precis vad Brynäs behövde efter en säsong med sparkad tränare, och sedan till slut en kamp mot kramp som förde laget till en plats strax över kvalstrecket.

...jag säger också att Brynäs spelade utan Niclas Andersén, vinterns kapten och lagets i särklass tryggaste och viktigaste spelare under seriespelet. D-e-t var också något att ta med sig – även om Andersén självklart helst ska vara med. Men det var också skönt att se 19-åringen Adam Deutsch kasta sig in i ett slutspel som ersättare för Andersén.

Det såg svettigt ut när Färjestad i den tredje perioden mobiliserade och tryckte på när Brynäs hade ryckt åt sig ledningen i mellanperioden. Och till slut kom den där kvitteringen också, och nånstans där kunde Färjestad tagit över totalt.

Men 1,14 in på förlängningen skickade Jacob Blomqvist, målskytten som blivit en framspelare, in pucken perfekt till Adam Brodecki som avgjorde.

Det var den perfekta slutpunkten på en mycket pigg, oväntat stark och spännande mars-explosion av Brynäs.

Man lät sig inte störas av ett tidigt Färjestadmål. Och inte ett till heller.

I stället blev inledningen av matchen ett lokalt målkalas med fyra mål inom de första sju minuterna.

Daniel Brodin kvitterade bara 34 sekunder efter Färjestads ledningsmål, och fortsatte efter det att vara exakt den spelare som han var när samspelet med Sebastian Enterfeldt växte fram under en period i vintras.

Brodin är fräck, tuff, fartfylld och målfarlig – och skickade även fram pucken som Jonas Nordquist kvitterade till 2–2 på.

Thomas Berglund fick som alltid i slutspelstider trixa och fixa med laguppställningen där inte bara Andersén utan även Pathrik Westerholm saknades.

Draget att sätta förstakedjan i en loge i torsdagens SHL-avslutning mot Modo var smart, för Sweatt, Scott och Rödin var nu ett ständigt hot för Färjestad. Ett hot som hemmalaget jobbade hårt för att neutralisera, men som inte gick i den andra perioden när Scott stal pucken och serverade Rödin som fick iväg ett riktigt läckert skott till 3–2.

Totalt sett spelade Brynäs med ett lugn och en smarthet som inte funnits under de pressande och tunga omgångarna i SHL.

Nu kan man slappna av, och släppa loss i kreativitet.

Men det finns anledning att göra som Brodecki gjorde i förlängningen – avgöra det här direkt på måndag.

En inställd resa till Karlstad är alltid en bra resa.

STISSE HISSAR

Adam Brodecki. Fick avgöra en slutspelsmatch också – efter en härlig genombrottsäsong.

Daniel Brodin. En lysande slutspelskrigare som tacklar, retar och gör mål.

Tomas Slovak. Jag tror jag inte har skrivit tillräckligt mycket om en spelare som bara finns där, på rätt plats hela tiden.

STISSE DISSAR

Anderséns skada. Ska oturen aldrig ta slut för Brynäs. I fjol var det ju Ryan Gundersen som försvann lagom till slutspelet.

Mer läsning