Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påhlsson om Wilsons superdrag

/

Samuel Påhlsson och Mikael Tellqvist hyllar Modo Hockeys värvning av Kyle Wilson.

Annons

Modos förre lagkapten Samuel Påhlsson spelade med Kyle Wilson säsongen 2010/2011 i Columbus Blue Jackets. Påhlsson kommer ihåg Wilson som en spelskicklig forward.

– Han är duktig med pucken och en offensiv spelare som kan bidra mycket på isen, säger Samuel Påhlsson.

Den säsongen producerade Kyle Wilson 11 poäng på 32 matcher i NHL vilket kan jämföras med Påhlssons 20 poäng på 82 matcher.

– Det är svårt för offensiva spelare som kommer från AHL att etablera sig i NHL, men han har det som krävs för SHL, det tror jag absolut, säger Samuel Påhlsson.

Samuel Påhlsson beskriver Kyle Wilson som en lugn person vid sidan av isen men som lurig på isen. Han har en speciell dragning som lurar målvakterna.

– Ja, han var lite lurig. Han hade en speciell grej med sitt skott kommer jag ihåg, han fejkade var han skulle skjuta. Man visste aldrig när skottet skulle komma, säger Samuel Påhlsson.

En annan spelare som varit i Modo är Mikael Tellqvist, och han har dessutom spelat med Kyle Wilson, i två säsonger under sin tid i Riga och KHL.

– När han spelade med oss gjorde han massor av poäng med Riga. Han lirade med Marcel Hossa där och de hade ett jäkla stäm. Kyle Wilson är en skicklig tvåvägscenter som tar ansvar både defensivt och offensivt, säger Mikael Tellqvist.

Mikael Tellqvist beskriver Kyle Wilson som en väldigt bra kille att ha i ett lag.

– Han tar för sig men är ingen Rob Schremp-typ direkt. Han kommer passa bra in i ett svenskt lag, säger Tellqvist och fortsätter:

– Han passade bra i Riga, och jag tror att han kommer passa bra i Modo också. Det är ett lugnt ställe där man kan fokusera på hockeyn, säger Tellqvist.

Kyle Wilson är en spelare som kan fungera i både box play och power play, enligt Tellqvist.

– Det tycker jag definitivt. Han är en duktig tekare och jag tror att Modo kommer få stor nytta av honom på flera sätt. Det är en riktigt bra värvning Per Svartvadet gjort. Nu får vi se hur bra han anpassar sig till den svenska hockeyn, men det ska nog inte vara några problem, säger Tellqvist.

Mer läsning