Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påhlsson lättad efter segern

/
  • Modo jublar efter ett av lagets fyra mål och ett säkrat kontrakt i SHL.

Samuel Påhlsson visade vägen när Modo säkrade spel i SHL även nästa säsong. 
– Fruktansvärt lättad efter en fruktansvärt tuff säsong, säger 37-åringen efter vad som kan ha varit karriärens sista hockeymatch.

Annons

I mitten av den första perioden gjorde Samuel Påhlsson matchens första mål när han petade in en målvaktsretur. Modos assisterande kapten noterades även för en assist på Peter Öbergs 4-1 mål som definitivt avgjorde matchserien.

– Att vi kunde ta oss samman genom att spela ett lagspel. Det är starkt. Alla gjorde vad de skulle helt enkelt, säger han och menar också att den första matchen som man vann hemma med 3-0 var viktigast.

– Då kände vi att om vi gjorde rätt skulle vi ta det här. Man är osäker när man går in där och vet inte hur vi skulle reagera. Men vi gjorde det jävligt bra.

Det har varit en turbulent säsong och strax innan nyår sa Samuel Påhlsson till Sporten att det var den tyngsta perioden någonsin i hans hockeykarriär. 

– Det var det också. Det var tufft ända fram till vi gick in i den här matchserien. Vi fick en vecka på oss att ladda om och råstäda. Det gjorde vi bra. Vi var i en riktigt tuff situation, men lyckas ta oss ur den. Det här betyder hur mycket som helst.

Det är en imponerande meritlista som Samme kan visa upp. Förutom en rad VM-medaljer sticker Stanley Cup med Anaheim 06/07, OS-guldet 2006 och SM-guldet med Frölunda lockoutsäsongen 04/05 ut.

- Det är alltid speciellt att vinna någonting. Det här vi gör idag är mer en lättnad. Mycket stod på spel och vi ville inget mer idag än att ta slut på den här serien.

Däremot är han förtegen om vad som väntar framöver.

– Jag väntar med det nu. Nu tänker jag fira det här så får vi se. 

Mer läsning