Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otso Rantakari häpnade när han kom till Modo Hockey: "Har aldrig sett något liknande"

/

Han häpnade när han anlände till Modo Hockey och Örnsköldsvik. Nu vill Otso Rantakari göra succé i Sverige.

Annons

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Modo, Friska Viljor, Anundsjö eller Härnösands FF. Ladda ner Allehandas nya app till Iphone eller Android.

Otso Rantakari kom till Örnsköldsvik på torsdagen efter en lång resa från Espoo via Helsingfors och Stockholm.

– Det har varit en lång dag, men jag hann komma in i min nya lägenhet och se en period av Modos match mot Brynäs. Nu vill jag inget annat än att spela en match med Modo så fort som möjligt, säger Otso Rantakari.

När Otso anlände till Örnsköldsvik så häpnade han över professionalismen i klubben. En lägenhet var ordnad och allt runt själva hockeyspelande var i ordning för att ge Otso de perfekta förutsättningarna för att lyckas i Modo Hockey.

– Jag har aldrig sett något liknande. Allt är så bra ordnat, säger Otso som redan försökt att läsa av det svenska spelet.

– Det är annorlunda. Nu ska jag försöka se hur det svenska spelet skiljer det finska, men jag kan redan nu se att det är mer puckkontroll i Sverige och det passar mig bra. Jag är en spelare som gillar att ha pucken, och vill gå med offensivt.

Otso Rantakari gjorde 20 poäng i den finska ligan innan han lämnade för SHL.

– Jag är en offensiv back, och jag har ett bra förstapass. Mitt mål i Modo Hockey är att laget ska bli framgångsrikt. Självklart vill jag utvecklas och jag ser det som en härlig utmaning att komma till Modo Hockey, att lära sig en ny liga och en ny kultur.

Otso Rantakari tror att spelet i SHL kan gynna honom.

– Den stora skillnaden är storleken på isen. Det gäller att spela smart i SHL, att använda isen smart och åka mycket skridskor, säger Otso Rantakari.

Modo Hockey förlorade mot Brynäs med 2-1. Den förlusten gör att Otso Rantakari är sugen på att spela matchen mot Karlskrona på lördagen så fort som möjligt.

– Jag är sjukt taggad. Jag vill bara vara på isen nu, försöka slå en bra passning och delta i det offensiva spelet. Jag gör gärna poäng och har erfarenhet av spel i power play från min tid i Espoo Blues, säger Otso Rantakari och fortsätter:

– Jag spelar gärna offensivt, men det är upp till tränarna hur de vill använda mig.

Mer läsning