Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro Hockeys besked: Assisterande kaptenen lämnar klubben

Joakim Anderssons tid i Örebro Hockey är förbi.
Det meddelade klubben på sin hemsida i eftermiddag.

Annons
Foto: Bildbyrån.Joakim Andersson

Inför säsongen 2016/2017 lämnade Joakim Andersson livet på andra sidan Atlanten och NHL för spel med Örebro Hockey i två säsonger.

Tiden i klubben har dock kantats av skadeproblematik. Andersson missade hela första säsonger på grund av en höftskada. Den andra säsongen inleddes med ett nytt bakslag och den assisterande kaptenen matchades sparsamt till en början.

– Sedan december har jag ju varit med på alla träningar och matcher så det har inte stoppat mig. Det har fungerat så det känns ju bra inför nästa säsong. Sedan har jag en sommar framför mig som kommer göra mig gott där jag får bygga mer muskler, säger Andersson i en tidigare intervju med Hockeypuls.

Men när säsongen avslutades och ett nytt SHL-kontrakt var säkrat, kunde Hockeypuls avslöja att diskussionerna mellan sportchef Niklas Johansson och Joakim Andersson var obefintliga.

Läs tidigare artikel: (+) Inga diskussioner om Anderssons framtid i Örebro: ”Förstått att det inte varit någon dialog alls”

Nu står det klart att centern lämnar föreningen.

– Vi önskar Jocke lycka till i framtiden, säger sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Någon ny klubb är i dagsläget inte känd. Men rykten har, bland annat, placerat honom i HV71. Men det är inga uppgifter som Andersson velat kommentera.

Mer läsning