Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Önerud lämnar – men öppnar för återkomst

/
  • Simon Önerud lämnar Modo Hockey med en känsla av vemod.

Simon Önerud lämnar Modo Hockey och Örnsköldsvik - men öppnar samtidigt för en fortsättning.

Annons

26-årige Önerud – en av Modos allra främsta spelare de senaste två säsongerna – har HV 71 som moderklubb och att han skulle vända åter till Jönköping när kontraktet med Modo gick ut var ingen högoddsare.

Allehanda.se pratade med Önerud på onsdagen bara timmar efter att han skrivit på kontraktet med HV 71. Och det var med blandade känslor Simon Önerud berättar varför han lämnar Modo och Örnsköldsvik.

– Det känns såklart roligt att komma hem, men också vemodigt att lämna Örnsköldsvik och Modo. Jag har trivts jättebra, fått all stöttning och förtroende för att utvecklas. Det här var ett väldigt svårt beslut att ta, säger Simon Önerud.

Småbarnspappan Simon Önerud vänder hemåt efter fyra år borta från moderklubben HV 71 och Jönköping. Han spelade två säsonger i Timrå, och två säsonger i Modo efter att han lämnade HV 71. När han tänker tillbaka på åren i Modo är det bara med glädje.

Läs också: Per-Erik Johnsson i stor intervju

– Tiden i Modo betyder hur mycket som helst, det går knappt att beskriva med ord. Jag har fått alla verktyg och möjligheter för att bli en bättre hockeyspelare. I Modo gav tränarna mig stort förtroende och jag fick riktigt bra hjälp.

Önerud har också varit en gillad spelare av fansen, som trots Öneruds flytt till HV 71 hyllar och tackar honom för åren i Örnsköldsvik och Modo.

– Jag både hoppas och tror att fansen förstår min situation. Jag har försökt att göra allt för Modo, och hoppas att fansen sett det.

I september berättade Simon Önerud att han gärna stannar kvar i Modo Hockey, och skickade då en passning till Modos general manager Per Svartvadet om att höra av sig. Det hade Svartvadet inte gjort i det läget, om det säger Önerud så här i dag:

– Det är inget annorlunda Modo kunnat göra. Jag har fått erbjudande och möjlighet att vara kvar, men det har inte med Modo att göra utan det handlar om den sociala biten för mig - att komma hem igen, säger Simon Önerud.

Önerud var en av Modos bästa spelare i direktkvalet till SHL - och han gjorde allt för att Modo skulle få stanna i den högsta ligan.

– I mitt huvud fanns inget annat än att Modo skulle bli kvar i SHL. Det betyder mycket för min egen del, men även för alla runtomkring. Modo betyder så jäkla mycket.

När Simon Önerud tänker tillbaka på Modo, och värderar tiden i sin karriär ligger klubben högt uppe på listan.

– Modo kommer betyda väldigt, väldigt mycket. Dels alla fina människor, men också lagkompisar och kompisar man träffat där uppe. Det är vänner för livet. Klubben kommer alltid betyda mycket för mig, säger Önerud samtidigt som han öppnar för en comeback i Modo Hockey.

– Man vet aldrig vad som händer i framtiden, och jag stänger absolut inte dörren i alla fall. Just nu har jag siktet inställt på HV71, och hoppas att jag kan bli ännu bättre där, sedan får vi se vad som händer.

Mer läsning