Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öberg om konstanta huvudvärken, sms:et från Campoli och framtiden: "Det är bara irriterande"

/
  • Peter Öberg har fortfarande huvudvärk varje dag. Två veckor efter den brutala tacklingen.

Två veckor har gått sedan Peter Öberg knockades av Chris Campoli.
Rehabiliteringen går sakta men säkert framåt för Modoveteranen – även om flera symptom sitter kvar sedan smällen.
– Det är inte kul att vakna upp och det första jag känner är att jag har ont i huvudet, säger han.

Annons

Små steg, hela tiden. Så ser vardagen ut nu för Peter Öberg – två veckor efter tacklingen som förändrade livet drastiskt för Modos nummer 27.

Förra veckan låg han bara hemma i sängen. I mörkret.

– Jag låg bara i sängen i källaren. Jag var väldigt trött och låg mest bara stilla. Det gick inte att göra så mycket. Den här veckan har det blivit bättre och jag har börjat orka lite mer. Jag har träffat grabbarna lite, men jag har inte gjort någon större grej, berättar Öberg.

Har du ont i huvudet konstant?

– Ja, jag har huvudvärk fortfarande. Det känns nästan som att man är bakis, lite så är det. Det är en jämförelse man kan dra. Ibland känns det rätt bra, men sedan blir man trött och får ont i huvudet. Det pendlar mycket.

Är du arg, besviken eller vad känner du över den här situationen?

– Det är ganska blandat faktiskt. Det är jävligt trist att jag åkte på den här proppen. Det är besvärligt att inte kunna fungera som vanligt, när man mår bra rullar allt på. Det är jobbigt att inte kunna göra allt som man brukar. Hela grejen är bara irriterande, att det hände.

LÄS MER: Modoläkaren om Peter Öbergs hjärnskakning och framtid

Peter Öberg har denna vecka tagit sig till Fjällräven Center ett par gånger och även hunnit med några promenader. Men han är fortfarande väldigt känslig när det kommer till starkt ljus, hög volym och bullriga miljöer.

– Som i dag när det är ljust och fint ute är det lite besvärligt. Jag har glasögon på mig då, och då blir det bättre. Annars är det lite obehagligt. Jag blir trött av att se på tv och det tär mer att vara runt folk också. Det är många saker som man inte reflekterar över annars som inte fungerar, säger han och fortsätter.

– Det känns bra att jag börjat röra på mig lite lätt. Jag tar någon promenad då och då, cyklar lite lätt också. Det är tråkigt att säga, men jag tar dag för dag.

Chris Campoli stängdes av i tio matcher, varav tre omvandlades till böter, efter tacklingen på Peter Öberg. HV 71-backen kontaktade Öberg förra veckan för att be om ursäkt.

– Jag har sett tacklingen i efterhand. Det känns bara... onödigt. Speciellt nu när det blev som det blev. Jag behöver inte säga så mycket mer, det var bara onödigt.

– Han sms:ade mig efter tacklingen och bad om ursäkt.

Vad tänkte du om det, att han hörde av sig?

– Det var väl en fin gest, men det förändrar inget för mig egentligen.

LÄS MER: Här är hjärntrappan Öberg måste följa

I dagsläget är det omöjligt att säga när eller om Peter Öberg kan snöra på sig skridskorna igen. Det kan ta dagar, veckor eller månader.

Ständigt följer han den sex steg långa hjärntrappan som ger en indikation vilka framsteg han gör. Och hela tiden har han kontakt med Modos läkarstab om hur han mår.

– Vi har en kontinuerlig kontakt. Jag har varit på hallen och träffat Magnus Håkansson ett par gånger, säger Öberg som önskar att han kunde ge en prognos över när han kan vara tillbaka.

– Jag önskar det, men det går inte. Det är svårt att sia om när jag kan vara tillbaka. Det går inte att säga egentligen. Allt beror på hur det känns och vilka framsteg jag gör.

Du har haft sex hjärnskakningar nu, är du orolig över att karriären kan vara över?

– Jag har inte funderat så. Det enda jag tänker på är att jag ska bli normal och må bra igen. Det är det enda jag tänker på.

Märker du någon skillnad nu jämfört med de tidigare hjärnskakningarna?

– Man glömmer bort ganska fort vad man varit med om, men vissa saker har jag reagerat på nu, mer än tidigare. Jag är ännu känsligare för ljus, det har jag märkt.

Peter Öberg tänker, som sagt, inte en sekund på om karriären kan vara över. Han vill tillbaka, men kommer inte stressa.

Han måste vara 100 procent okej innan han drar på sig matchtröjan igen.

– Jag vill spela så fort som möjligt, men det jag känner är att jag vill må helt bra först. Det är inte kul att vakna upp och det första jag känner är att jag har ont i huvudet.

LÄS MER: Modofansens galna insamling till Öberg – har fått ihop 23 500 kronor: "Otroligt"

Mer läsning