Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt kontraktsförslag – men Brynässtjärnan blickar åt KHL

/
  • Anton Rödin är ett eftertraktat namn på spelarmarknaden. Flera klubbar är intresserade av landslagsforwarden, vars kontrakt går ut efter säsongen.

Brynäs poängkung Anton Rödin sitter på ett utgående kontrakt.
Nu har 24-åringen fått ett mycket lukrativt kontraktsförslag av Brynäs – men det finns konkurrens.
– Det är väldigt många klubbar som vill ha Anton, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Annons

Anton Rödin ligger fyra i SHL:s poängliga och har gjort flest poäng av samtliga svenska spelare.

Redan i december gav Stefan Bengtzén landslagsforwarden ett kontraktsförslag – ett mycket lukrativt sådant.

– Det är inget att hymla om att vi verkligen vill behålla Anton. Han har gjort det fantastiskt bra den här säsongen och producerat väldigt mycket poäng, säger Bengtzén till Sporten.

Rödins fina spel och poängproduktion har gett honom en plats i Tre Kronor – och med ett utgående kontrakt har flera klubbar nu visat sitt intresse.

Enligt uppgifter till Sporten är SHL-konkurrenten Frölunda mycket intresserad av Rödin.

Bengtzén har koll på läget:

– Vi ska ha väldigt, väldigt klart för oss att det är många klubbar som vill ha hans namnteckning – inte bara i Sverige. Då kommer vi till pengar och ekonomi, och då får vi ser hur långt Brynäs kan vara med och matcha. Hur mycket pengar kan man lägga på en enskild spelare? Vi ska bygga ett helt lag.

Även klubbar från ryska KHL har under säsongen spanat in Rödin.

– När lag från Ryssland och Schweiz börjar blanda sig i handlar det tyvärr om sjukt stora pengar – och då kan vi inte vara med och matcha. Statusen på Anton kommer att stiga markant till nästa säsong efter det han har presterat hittills, säger Bengtzén.

Anton Rödin:

– Jag har inte tänkt så mycket på nästa säsong, men klart att Brynäs ligger bra till. Jag har ju spelat här ganska länge och trivs väldigt bra.

Skulle du kunna tänka dig att spela i en annan svensk klubb?

– Jag ska inte stänga några dörrar. Jag kan tänka mig att spela i en annan svensk klubb. Men jag skulle gärna vilja vara kvar i Brynäs, men sen är det mycket som ska stämma in också.

KHL?

– KHL är ett alternativ och det finns på tapeten. Det är ju den näst bästa ligan i världen.

Bengtzéns arbete med kommande säsongs trupp har försenats en aning efter en säsong där flera skadade spelare varit tvungna att ersättas.

Nu är en av de största prioriteringarna att förlänga kontraktet med Rödin.

– Jag ser honom som en spelare man kan bygga sitt lag kring. Han är född 90 och börjar komma upp i åldern där han ska kunna ta på sig ett större ansvar.

Vad har du fått för intryck av Anton när ni har pratat om en eventuell förlängning?

– Att han gärna vill spela i Brynäs.

Bengtzén igen:

– Det är inte självklart att det kommer att gå bra någon annanstans. Det går väldigt bra här hemma nu och han är trygg i den här miljön. Det är något vi försöker lyfta fram som en viktig faktor när vi förhandlar, säger Bengtzén och fortsätter:

– Ska man se till Antons hockeykarriär så vet jag inte om det är så bra att åka till KHL. Jag har fått intrycket att det är många som mår ganska dåligt där borta.

Mer läsning