Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärvets chock: "Åh, jävlar. Fan vad sjukt"

/

Patrik Karlkvist var så sent som i höstas utlånad till division 1. Sex månader senare presenterades han som Modo-spelare.
Något den nyblivne 23-åringen har lite svårt att smälta.
– Jag tänkte bara: "Åh, jävlar. Fan vad sjukt. Vad fort det går", säger Karlkvist om sin reaktion när Modo hörde av sig.

Annons

De flesta höjde nog på ögonbrynen när Modo i slutet av april gick ut med att de värvat Patrik Karlkvist från Mora.

Den högerfattade forwarden hade i höstas svårt att ta en plats bland Moras fyra kedjor och lånades därför ut till division 1-klubben Hudiksvall.

När Karlkvist väl kom tillbaka till Dalarna började poängen trilla in och under våren var han en av Moras mest framstående spelare. Men trots framfarten i HockeyAllsvenskan de senaste månaderna och det nya Modo-kontraktet känner Patrik Karlkvist sig fortfarande som en doldis.

Läs mer: Möt Larry Huras – Modos nya tränare

– Jo, så känner jag. Jag har bara gjort en säsong i HockeyAllsvenskan och kom nyligen från division 1. Man kan lugnt säga att jag är en doldis.

En doldis verkar han dock inte ha varit särskilt länge för Per Svartvadet. Redan i december plockade Modos GM upp luren och hörde av sig till Karlkvists agent.

– Jag blev förvånad. Jag var utlånad förra året till division 1 eftersom att jag inte spelade så mycket i Mora till en början. Sedan fick jag spela runt 10-15 matcher i HockeyAllsvenskan och då hörde agenten av sig och berättade att Modo var intresserade. Då tänkte jag bara: "Åh, jävlar. Fan vad sjukt. Vad fort det går", säger han och fortsätter.

Läs mer: Krönika: Får Larry Huras bara ett lag, så

– Första gången jag fick höra om Modo var runt JVM. Då hörde de sig för litegrann men kom inte med något konkret. Sedan kom den egentliga kontakten i januari-februari någon gång.

Om ni varit i kontakt under flera månader, när blev du klar för Modo?

– Det var under säsongen jag skrev på, men vi ville inte att det skulle komma ut för att vi hade viktiga matcher kvar. Vi höll på det i någon månad i alla fall.

När Patrik Karlkvist kritade på det där Modo-kontraktet blev han klubbens spelare fram till 2018. Däremot kommer han inte att spela med Modo nästa säsong då han tillsammans med Modo och Mora kommit överens om att han ska lånas ut till Dala-klubben kommande säsong. Dels berodde det på att Karlkvist skulle få en säsong till på sig att utvecklas men även att det skulle kosta Modo pengar att lösa Karlkvist från det kontrakt han hade med Mora till 2016. 23-åringen andas dock redan nu Örnsköldsviks-luften då han fram till midsommar kommer träna med klubben innan han ansluter till Mora.

Läs mer: Huras om Modo-jobbet: "Jag känner mig verkligen stolt"

– Redan i början när Modo kontaktade mig var det snack om att jag skulle bli utlånad till Mora. Jag blev mer säker på mitt beslut då och kände att jag kunde utvecklas ett år till innan jag tar steget till Modo och visar vad jag går för där. Jag har inte direkt mycket rutin från de högre serierna. Om jag hade spelat för Modo redan nästa säsong skulle det kunna gå åt vilket håll som helst men att få ett år till i HockeyAllsvenskan gör att det nog blir lättare att komma in i det, berättar han.

Varför tror du Modo bestämde sig för att värva dig?

– Det är för att jag kan producera poäng, men sedan vet jag inte hur stort steget från Mora till Modo. Sedan är jag fortfarande utvecklingsbar och jag tror att de ser att jag kan utvecklas två-tre snäpp till och bli en bra spelare i SHL.

Är det definitivt bestämt att du inte kommer tillbaka till Örnsköldsvik efter midsommar?

– Jag vet inte riktigt. Jag har inte hört så mycket om det. Jag vet inte om vi ska göra några tester eller så, men jag kommer inte gå på is med dem.

Om vi säger att du gör en jättebra försäsong här och Modo vill ha dig redan till nästa säsong, är det möjligt?

– Det vet jag faktiskt inte. Det borde gå men då får Modo nog betala Mora en summa för nästa säsong. Då blir det som att de köper ut mig från kontraktet. Men det är inget som varit på tal än så jag har inte funderat på det.

För mer nyheter om Modo, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.

Mer läsning