Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärvet vet redan sin roll

/

Han blev Modos första värvning för kommande säsong. Nu ska Ludvig Nilsson ta nästa steg - och planerar att göra det som han alltid har gjort.
– De har hintat att jag ska vara en powerforward som är jobbig att möta. Det har alltid varit min roll så det var ganska väntat.

Annons

Ludvig Nilsson fortsätter sin karriär i Västernorrland. Efter fem år i Timrås organisation blev han tidigare denna vecka officiellt klar för Modo. Men övergången har varit klar sedan länge.

– Det blev klart några veckor innan det blev officiellt, avslöjar Nilsson.

Den nyblivne 21-åringen hade dock kunnat vara Modoit redan den gångna säsongen. I julas var han, tillsammans med Emil Pettersson, i Örnsköldsvik för att träna med klubben. En sejour där han imponerade och som gjorde att Modo ville skriva över Nilssons kontrakt innan övergångsdeadline.

Det kändes hela tiden att de ville ha mig och jag har ett stort förtroende för Modo. De var intresserade redan innan deadline och ville skriva över kontraktet då. Det var största anledningen till att jag valde dem, att de visade ett stort intresse, och sedan är det nära till Sundsvall där jag bott länge nu.

Var det andra klubbar som hörde av sig?

– Ja, det fanns andra klubbar som var intresserade, men det kändes rätt med Modo.

32 poäng på 49 matcher blev det för Ludvig Nilsson i Timrå den gångna säsongen. Den Huddinge-fostrade forwarden kommer till Modo med sin poängstarkaste seniorsäsong i ryggen och vet lite vad som väntar i Modo.

– De har hintat att jag ska vara en powerforward som är jobbig att möta. Det har alltid varit min roll så det var ganska väntat. Jag ska kriga, vara jobbig att möta och åka mycket skridskor. Sedan får vi se hur långt det räcker.

Hur känns det att representera Modo och spela i SHL nästa säsong?

– Det känns otroligt kul att ta ytterligare ett steg i utvecklingen och få spela SHL-hockey. Sedan att det blev Modo känns bara toppen. Allt känns riktigt bra och jag tror att klubben kan hjälpa mig att bli bättre och det känns som att de tänker likadant. Det har bara stärkt mitt förtroende för Modo.

Mer läsning