Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye Brynästränaren: "Nu är det upp till bevis"

/

Mer fart, och mer aggressivitet på isen – så hoppas Thomas "Bulan" Berglund att det ska märkas att han är ny Brynästränare.
– Mot Växjö får vi se hur långt vi har kommit, säger han.

Annons

Han har bara haft tre dagar och tre ispass på sig att sätta sin prägel på spelet – och lyfta Brynäs till att bli ett vinnande lag i SHL.

Med dubbla bortamatcher, Växjö fredag kväll och Leksand på lördag, kommer de första svaren på vad det är värt.

– Vi visste att det är svårt att sätta ett spel på så kort tid, men jag tycker grabbarna har tagit väl åt sig och nu är det upp till bevis, sen får vi gå vidare efter det.

– Det kommer nog bli mer intensitet, lite mer action i spelet, säger den nye Brynästränaren.

Några större ändringar i formationerna gör han inte. Brynäs producerande förstakedja med Anton Rödin, Greg Scott och Bill Sweatt var till exempel intakt, liksom backparen, när laget tränade under torsdagen.

Anton Rödin säger så här om de största förändringarna så här långt:

– Vi är lite mer aggressiva nu skulle jag säga, och jag tror det kommer bli jättebra. Vi har bara haft tre träningar på oss, men det känns som om vi fått sakerna att stämma.

Greg Scott har aldrig varit med om att byta coach mitt under säsongen tidigare.

– Nej, jag hade samma tränare som junior i Seattle i fyra år och sedan samma även i Toronto i fyra år. Det är tufft när en coach sparkas på grund av att laget inte har presterat, det är inget man vill vara med om.

– Men nu ska vi visa mot Växjö vad vi har lärt oss under veckan.

Flera spelare vittnar om att farten varit uppskruvad under "Bulan" Berglunds inledande träningspass, så också Greg Scott.

– Tempot har varit väldigt högt, vi har tryckt mycket på backchecking och att vara aggressiva, och jag hoppas vi kan få ut det även i matcherna.

Har ni varit lata tidigare?

– Nej då, vi jobbade så hårt vi kunde när Tommy var tränare också, men det är två olika coacher, två olika stilar, och vi kör på det här nu. Det känns som en gnista har tänts och för oss handlar om att rida vidare på det.

Mer läsning