Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Örebro få det jobbigare

Brynäs seger mot Djurgården var alldeles säkert stärkande för ett sargat Brynäs. Glädjen och lättnaden var påtaglig efter slutsignalen, men ingen glädje varar för evigt. 

Annons

Ikväll står Örebro för motståndet och det är ett Örebro som är bra. Bortasegern mot Frölunda var kanske i enklaste laget, men bra lag vinner matcher på till synes enkla sätt.

Personligen hoppas jag att Brynäs inleder som man slutade senast. Kompakta i sitt försvarsspel, lugna och trygga med varandra och med en cynism jag tycker om. För om Örebro fick en lätt resa mot Frölunda hoppas jag på det motsatta när man möter Brynäs.

Det pressade tabelläget Brynäs befinner sig i ställer inga krav om skönhet i spelet. Det handlar om poäng och inget annat. Spelet om poängen är trots allt själva poängen med seriespelet.

Genom dom resultat Brynäs presterat i dom två senaste matcherna har både arbetsro, andrum och självförtroende skapats i laget. Jag hoppas att det ska resultera i ytterligare en bra prestation. Om det sedan räcker till poäng är en helt annan sak.

Tre saker inför matchen mot Örebro

Enkelhet. Jag vill se alla spela som Tomáš Slovák gjorde mot Djurgården.

Disciplin. Jag vill inte se några onödiga utvisningar. Det är att låta andra göra jobbet för dina egna misstag. 

Effektivtet. Jag tror tre mål räcker för poäng. Fyra för seger. Med andra ord. Ett mål i varje period. 

Mer läsning