Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu saknar meriter och storlek betydelse

Nu spelar det ingen roll vad SHL-människor som Mike Helber eller Jörgen Lindgren tycker och tänker.
Nu saknar storleken betydelse om vi pratar arenor och städer.
Just nu är det också skit samma hur snygg arenan är, hur mysiga logerna känns, hur kall pilsnern är i den nybyggda puben eller hur många som sitter på klubbkontoret.

Annons

Det är David mot Goliat-tid nu. Det är kval och det är säsongens tuffaste tid för spelare, ledare och supportrar.

Väldigt få spelare i Vita Hästen hade tagit en plats i Modos lag. Väldigt få spelare i Vita Hästen (jag gissar, men är nog ganska rätt ute) tjänar lika bra som de sämst betalda lirarna hos Modo.

Spelare för spelare, namn för namn, merit för merit så är Modo ett nummer större och i en matchserie bäst av sju ska Modo vinna och därmed klara nytt kontrakt. Tämligen enkelt dessutom.

Men så enkel matematik är idrotten inte, och det ska vi vara tacksamma för. Det handlar om så mycket mer.

Som att laget är större än jaget, drivet, hungern, klubbkänslan och flytet.

Detta är charmen med svensk hockey. Det är inte alldeles sällan som David slår Goliat och Karlskrona HK är ett praktexempel på det. Visst, KHK slog ut ett lag från samma serie, men Blekinge-laget tippades sist av många så kallade hockey-experter som bara tittade på enskilda namn och stora klubbmärken som Malmö, Södertälje och AIK.

Karlskrona togs egentligen inte på allvar förrän man parkerade på en topp 2-plats i allsvenskan.

Det är väldigt många som tycker att Modo hade tur som fick Vita Hästen och inte Malmö, och jag förstår inte det resonemanget. Norrköpingslaget har hysterisk form och var kvalets klart bästa lag tillsammans med Rögle.

För Modo Hockeys skull hoppas jag att de läst på, gjort läxan och tar Vita Hästen på allvar. Hästen från Norrköping har gjort en fantastisk resa från källaren och 2015 har varit rent sensationellt bra för Niklas Czarneckis lag. Laget har den här säsongen gått som nykomling, nederlagstippade av många (och de toksågades av Håkan Södergren) och nu när de bara fyra segrar från en SHL-plats.

Modo däremot har varit i en grop hela säsongen och bara tittat upp ur den vid något enskilt tillfälle. Med detta sagt – det blir ingen nöjestripp för Modo, det här.

Visst, det finns de som säger att Modo stundtals varit riktigt bra, spelat jämnt med alla lag förutom Skellefteå och att man har 22 uddamålsförluster.

Men nej, det handlar inte om otur. Det är en mängd faktorer (lagbygge, coachning, spelidé, underpresterande spelare, svag centersida, inget power play, you name it) som gjort att Modo är i det här prekära läget.

Och även om Modo, sett till materialet, ska vara klassen bättre, har Vita Hästen ytterligare en fördel. De har allt att vinna.

Modo har allt att förlora.

Vita Hästen kommer att parkera bussen och sedan är det upp till Modo att hitta kreativa lösningar.

Ska Modo klara det här måste man ta Vita Hästen på allvar, väldigt stort allvar.

Läs också:

Modos stora kvalhinder: Succélaget

Forwarden räds inte Brashear

Så uppkom det märkliga namnet

Hockeypuls: Det blir 4-0 i matcher

Mer läsning