Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nu kan jag bygga vidare på det här"

Redan efter 1.17 kom målet som Juha-Pekka Haataja längtat efter.
– Det är alltid svårast att göra det första målet. Nu får jag mer självförtroende och kan spela mer avslappnat framöver, säger finländaren efter sin sjunde match i Modo.
Modo fick en drömstart. 2–0 efter fem minuter men Växjö kom tillbaka och vann med 3–2 efter straffar.

Annons

Modo var ute efter tredje raka segern. Inledningen var mycket positiv. Bara några minuter efter Haatajas fullträff ökade Simon Önerud på till 2–0. Niklas Nordgren svarade för en strålande passning efter bra jobb bakom mål.

– Vi startade matchen mycket bra. Vi fick många power play i andra perioden. Men lyckades inte göra mål och få övertaget i matchen, säger Juha-Pekka Haataja

Modo fick ett jätteläge att göra 3–1 i slutet av andra – fem minuter i numerärt överläge efter att Simon Önerud åkt på en ful tackling av Jani Lajunen (matchstraff).

Varför lyckas ni inte bättre i power play?

– Vi har några nya spelare där. Jag, Hossa som kom nyligen och Roche (Travis) har varit skadad. Vi har inte haft tid att träna ihop så länge och det är anledningen till varför power play inte fungerar så bra nu, berättar Juha-Pekka Haataja som skickade iväg fyra skott på Christopher Nihlstorp.

Juha-Pekka Haataja sköt hela sex skott på mål i sin debutmatch i Modo. Han har totalt 18 skot på mål på sju matcher.

– Det viktigaste för mig är att skjuta mycket. Skjuter jag fyra, fem skott i varje match vet jag att målen kommer.

Har vi sett det bästa av dig?

– Inte alls. Men i de två senaste matcherna efter uppehållet har jag spelat bättre. Jag har blivit mer van vid det här spelsystemet och kedjekamrater.

– Men jag vet att jag måste ha tålamod. Nu när jag gjort mitt första mål ska jag bygga vidare på det.

Juha-Pekka Haataja trivs att spela med landsmannen och centern Joonas Nättinen.

– Jag kan prata mitt språk med Nättinen. Det är som en finsk kedja, för Smolenak har spelat i den finska ligan och jag vet hans styrkor. Han är en bra målskytt.

Juha-Pekka Haataja har inte gett upp när det gäller Modos chanser att undvika kvalspel.

– Vi har fortfarande chansen. Vi måste fokusera på en match i taget. Vi ska göra en bra träning i morgon (läs fredag) och sedan hoppas jag att vi kan göra en bra match mot Skellefteå. Det är en bra chans att få ännu bättre självförtroende.

Mer läsning