Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordquist har klart med ny klubb

(ny version) Att flytta ut i Europa var förstaalternativet för Jonas Nordquist när det blev klart att han inte skulle fortsätta i Brynäs.
Sedan en tid tillbaka har huvudspåret varit Österrikiska Klagenfurt – och under måndagen blev kontraktet påskrivet.

Annons

– Det känns väldigt skönt att det har löst sig och jag ser verkligen fram mot det här. Det kändes som det här var sista chansen att komma ut i Europa, säger "Nordan".

Klagenfurt har haft många svenskar tidigare och även om Nordquist nu är ensam svensk i laget känner han ändå Tomas Koch som spelar där nu.

– Koch spelade jag med i Luleå och är en god vän och jag har bollat lite med honom.

Men han har också använt sig av en färskare källa.

– Jag har pratat en del med Starkbaum också och fått en liten inblick i hur ligan är. Dom har kommit ganska långt och det är hygglig standard på hockeyn.

Brynäs målvakt från just Österrike har gett lite tips och sedan har Nordquist väntat på ett kontraktsförslag från alplandet. När det kom var det enkelt att komma överens och det är först och främst ett kontrakt över kommande säsong men också med en option på ytterligare ett år.

– Det passar väldigt bra just nu. Vi ska ha ett till barn i början av augusti och grabben hemma är fyra år nu och vi är flyttbara ett tag till. Det blir värre när han kommer i skolåldern, säger Nordquist.

Även från Klagenfurts håll är man nöjd med rekryteringen.

– Vi har lyckats mycket bra med svenskar i klubben tidigare och har följt vad som händer på marknaden. Vi är väldigt glada att få hit Jonas som genom många år i svenska ligan visat att han är en skicklig spelare, säger Hannes Biedermann som är värvningschef för klubben till deras hemsida.

Mer läsning