Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordgren siktar på ännu en säsong

/
  • Niklas Nordgren, här med HV-flyktade Simon Önerud, siktar på att fortsätta spela hockey.
  • Janos Hari tittar på olika alternativ.

Silly season, den galna tiden mellan säsongerna, är spännande för supportrarna men tuff för spelarna.
– Det jag vet är att jag vill fortsätta spela, säger Niklas Nordgren.

Annons

General managern Per Svartvadet håller på att bygga ett nytt Modo Hockey och truppen kommer att till stora delar se annorlunda ut än det lag som kom sist säsongen 14/15.

Under silly season surrar ryktena i luften, många sanna, ännu fler helt tagna ur luften och många fabricerade efter vad supportern önskar och hoppas och många rykten ska tas med en nypa salt.

Men då det gäller Modo pekar allt på att Ingolstadts kanadensiske tränare Larry Huras tar över Modo och att Per Svartvadet redan sajnat Växjös nyckelspelare Noah Welch.

Dessutom har Svartvadet redan gjort klart med målvakten Jonatan Bjurö samt Timrås forwardsduo Ludvig Nilsson och Emil Pettersson. Dessutom ska Modo förstärka med ytterligare två backar och två centrar av hög klass. Lägg därtill några ytterforwards.

Det innebär i sin tur att det blir stora förändringar i den trupp som slutade sist i SHL.

Två spelare som har utgående kontrakt men som inte har något emot att vara kvar är Janos Hari och Niklas Nordgren.

– Jag är gärna kvar och vi snackar lite med varandra, men mer än så är det inte, säger Janos Hari och fortsätter:

– Sedan handlar det ju också om vad jag skulle erbjudas för roll i Modo. Det är mycket som spelar in, säger Janos och berättar att han och agenten tittar över marknaden.

36-årige Niklas Nordgren hade en tuff höst men tillhörde lagets bättre forwards under slutet av säsongen och han ser ännu inte slutet på karriären.

– Jag ska ha ett möte med "Perra" (Svartvadet) framöver. Så länge jag tycker det är kul och kroppen svarar bra vill jag fortsätta spela.

Och då blir det Modo?

– Jag kan tänka mig att vara kvar, absolut, men det är lite upp till Modo. Men jag har ingen lust att slita upp familjen från Örnsköldsvik. I så fall får jag åka iväg själv, säger Niklas Nordgren.

Det här med att gå och vänta på ett kontraktsförslag, är det jobbigt?

– Nej, det är inget jag oroar mig för och det påverkar inte. Men hade jag varit tio år yngre och mitt i karriären hade det nog varit annorlunda. Nu tar jag det dag för dag och håller i gång kroppen. Jag vill fortsätta för att hockey är så kul.

Är pengarna mindre viktiga idag än för typ tio år sedan?

– Ja, det kan man nog säga. Det är ett tag sedan jag hade min ekonomiska peak, säger Niklas och skrattar.

Mer läsning