Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordamerikanen Patrick Dwyer om sin nya roll: "Nu kan jag skapa kaos"

/
  • Patrick Dwyer trivs i sin nya roll som center, nu jagar han sitt första mål i Modo Hockey.

När Kyle Wilson tvingades lämna Modo blev en centerposition ledig. Den har Patrick Dwyer tagit över med bravur.
– Den rollen passar mig mycket bättre och gör att jag får ut mer av mitt spel.

Annons

Patrick Dwyer fick en fin start i Modo Hockey och gjorde poäng i sin första match. Därefter har amerikanen inte lyckats lika bra, utan därefter bara gjort två poäng på 13 matcher och varit ifrågasatt.

– Det har varit annorlunda här i SHL. Spelet här är till och med tajtare än i NHL defensivt. Den stora isen gör också att det är svårare att komma till avslut, det är långt från sargerna in till målet. Jag försöker hela tiden anpassa mig till spelet här, säger Patrick Dwyer.

Efter juluppehållet har Dwyer fått en ny roll i laget, som center i en kedja med Peter Öberg och Bobby Butler. Den ändringen har gjort honom gott, och Dwyer ser helt plötsligt mer spelglad ut på isen.

– Det har varit härligt att få spela center igen. Det är en roll där jag känner mig mer flexibel, som center blir man friare på isen och slipper vara låst vid en sarg. Det är något som passar mig bra, och jag spelade också center under mina första år i NHL, säger Patrick Dwyer och fortsätter:

– Jag får åka mer skridskor och får pucken i mer öppna lägen i den här positionen. Jag tänker mig mer som en passningsspelare än en avslutare. I en roll som center kan jag skapa kaos genom att fördela pucken och störta på mål.

SE MER: Hockeypuls om årets värvning

Mot Växjö och Örebro skapade Dwyer farligheter på egen hand, samtidigt som han frigjorde ytor till sina kedjekamrater med sitt hårda arbete. Nu är det bara målet som saknas.

– Jag har haft mina chanser, och nu jagar jag mitt första mål. Det blir så här ibland när man börjar tänka på det, när jag väl sätter dit den så kommer sinnet bli lättare.

Nu väntar match mot Luleå för Modo Hockey som fick vika sig två gånger om mot Norrbottenslaget tidigare under säsongen.

– Båda matcherna var tuffa. Vi behöver tre poäng nu, och fokuserar på det. Vi ska vara redo, och nu handlar det om att bli desperata på isen.

Patrick Dwyer känner att det är en annan energi i spelet efter juluppehållet. Delvis tack vare den hårda träning som laget genomförde.

– Jag kan garantera dig att vi var ett av lagen som tränade hårdast, kanske hårdast av dem alla. Det var nyttigt för mig och hela laget att göra det. Nu har vi kommit överens om att vi ska träna hårt hela tiden och vara konsekventa i vårt arbete. Gör vi det kommer vi lyfta.

Lyfter Modo - då lyfter även Patrick Dwyer ännu högre.

– Jag kommer fortsätta bli bättre och bättre. När laget spelar bättre så blir man bättre som spelare också.

LÄS MER: Följ Modo - Luleå i Livebloggen

Mer läsning