Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nobbade Brynäs – klar för SHL-konkurrent

/

Amerikanen Bill Sweatt sa upp kontraktet med Brynäs IF.
Nu är den vindsnabbe forwarden klar för Luleå.
– Det kommer bli kul att flytta norrut till Luleå även om det kanske kommer bli lite kallare, säger Sweatt till Luleås hemsida.

Annons

Bill Sweatt hade kontrakt med Brynäs IF inför den kommande säsongen men en option inskrivet i kontraket gjorde att han kunde säga upp avtalet.

Brynäs erbjöd Sweatt ett nytt kontrakt – men amerikanen nobbade.

På onsdagskvällen skrev Sweatt på ett tvåårskontrakt med rivalklubben Luleå.

– Vi vill lyfta vår nivå när det gäller fart, poängproduktion och effektivitet i powerplay och där ser vi att Bill kan fylla en viktig roll för ett Luleå Hockey som verkligen vill nå framgång. Han besitter dessa kvaliteter och är i en bra ålder, så Sweatt kommer bli ett mycket spännande nytillskott för oss, säger Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström i ett pressmeddelande från klubben.

Den 26-årige forwarden var Brynäs främste målskytt med 19 mål den här säsongen. Tillsammans med Greg Scott och Anton Rödin bildade han en av SHL:s vassaste kedjor.

Så här säger han själv om flytten till Luleå:

– Det kommer bli kul att flytta norrut till Luleå även om det kanske kommer bli lite kallare. Av det jag sett under mina två år i SHL så verkar det vara en bra stad med en fin arena och röststarka fans.

Luleå storsatsar inför den kommande säsongen – något som lockade Sweatt norrut.

– Utifrån allt jag hört och hur angelägna Luleå Hockeys representanter varit så känns det som att vi kommer få ihop ett starkt lag som skall kunna gå långt i slutspelet och utmana om guld i både Sverige och Europa.

Mer läsning