Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson: "Några sociala saker måste ordnas"

/

Thomas "Bulan" Berglund har redan förlängt sitt kontrakt.
Nu väntar Brynäs på ett beslut från Petter Nilsson – som måste fixa den sociala situationen först.
– Jag hoppas att det ska vara löst inom en snar framtid, säger Brynäs assisterande tränare.

Annons

Thomas "Bulan" Berglund skrev under förra veckan på ett tvåårskontrakt med Brynäs – men för Petter Nilsson återstår det fortfarande några saker som måste lösas.

Men mycket talar för att "Bulans" assisterande tränare gör honom sällskap även under de kommande åren.

– Jag har min familj i Luleå och det är några sociala saker som måste ordnas innan jag kan skriva på ett kontrakt. Min fru har ett bra jobb där hemma och måste få tjänstledigt bland annat, säger Nilsson, som stortrivs i Brynäs:

– Det har varit en fantastisk tid så här långt. Killarna i laget har gjort det otroligt bra och verkligen anpassat sig till det nya.

– Allt från de fantastiska fansen till folket på kansliet har varit kanon.

När hoppas du att det ska vara klart med en förlängning?

– Jag har fått ett kontraktsförslag av Brynäs som gärna vill ha kvar mig. Jag hoppas det ska vara löst inom en snar framtid.

Hur gärna vill du fortsätta tillsammans med "Bulan"?

– Jättegärna. Vi har känt varandra under en väldigt lång tid och tänker hockey på samma sätt. Vi trivs väldigt bra ihop och jag tror att vi kan utvecklas ännu mer i framtiden.

Petter Nilsson och de övriga i truppen skippade träningen i går. Ett tufft spelschema har tagit på krafterna.

– Vi har spelat väldigt många matcher under den senaste tiden och vi kände att det var läge för grabbarna att ta en dag ledigt och tänka på något annat än hockey, säger Nilsson.

Skellefteå har 2–0 i matcher och en seger i kväll är av ytterst viktig karaktär för Gävlelaget.

– Vi har gjort två bra matcher och skapat otroligt mycket chanser. Nu måste vi vara effektivare och försöka få in mer puckar mot målet. Deras målvakt (Markus Svensson) har varit fantastiskt bra i båda matcherna. Vi måste få in ännu mer trafik på kassen, säger Nilsson och fortsätter:

– Sedan vi kom hit till Brynäs har vi tagit en match i taget och så måste vi fortsätta att tänka. Vi ska göra allt för att vinna uppe i Skellefteå.

Mer läsning