Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsen tillbaka i LIF

/

Han gjorde succé som assisterande tränare i Leksands IF i fjol. Precis som Sporten avslöjade så är Sjur Robert Nilsen nu tillbaka i klubben.

Annons

Det har spekulerats fram och tillbaka vilket lag Sjur Robert Nilsen kommer att träna i framtiden. Modo och Färjestad har jagat den förre Leksandstränaren efter att han blev juniorlandslagstränare i Norge.

Men efter en längre tids diskussioner har dalaklubben lyckats knyta upp fjolårets succétränare igen. Sporten avslöjade på måndagsmorgonen att norrmannen kliver in i tränarorganisationen med omedelbar verkan tillsammans med övriga tränarteamet.

Vid 11-tiden på måndagen bekräftades uppgifterna av Leksands IF.

– Han förstärker ledarstaben säsongen ut och har dessutom ett optionsavtal på ytterligare två säsonger framöver, säger sportchefen Tore Jobs i ett pressmeddelande.

Sjur Robert Nilsen var assisterande tränare i Leksand förra säsongen och har sedan dess varit verksam som ledare inom norsk landslagshockey.

– I och med hans återkomst kan man säga att succétrojkan är tillbaka. Det här betyder mycket för Leksands IF. Vi riktar ett stort tack till det norska ishockeyförbundet som visat en stor välvilja i det här ärendet. Utan deras välvilja hade det här inte gått att genomföra, säger Tore Jobs.

Sjur Robert Nilsen är på plats i Leksand redan under måndagen.

– När han väl är på plats ska vi diskutera det som behöver diskuteras för att optionen ska övergå i ett avtal, avslutar Tore Jobs.

Mer läsning