Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NHL-meriterad center klar för Modo

/
  • Den 30-årige centern Kyle Wilson är Modo Hockeys nästa värvning.

Per Svartvadet har hittat sin förstecenter. Den kanadensiske centern har meriter från KHL, AHL och NHL.

Annons

Det blev inte Noah Welch, och heller inte Bobby Butler. Istället har Modo Hockey nu gjort klart med den kanadensiske centern Kyle Wilson. 30-åringen har erfarenhet från över 400 matcher i AHL, har vunnit två AHL-titlar och har meriter från både KHL och NHL. Nu har han skrivit på ett kontrakt med Modo Hockey.

– Wilson är en tvåvägscenter med god speluppfattning och är dessutom är en bra tekare. Vi vill bygga laget kring starka centrar, säger Modo Hockeys general manager Per Svartvadet i ett pressmeddelande.

De senaste två säsongerna har Kyle Wilson huserat i KHL där det blev spel i Dynamo Riga och Traktor Chelyabinsk.

– Vi har varit intresserade av Wilson en tid då vi vet att han kan prestera även på europeiskt rink. Hans erfarenhet från AHL talar sitt tydliga språk och att han har rutin från slutspelshockey och att vinna titlar är naturligtvis även det positivt, säger Per Svartvadet.

Med Byron Ritchie och Emil Pettersson ser nu Modos centersida stark ut, med tre potentiella förstacentrar i truppen. Det är också en medveten strategi från Per Svartvadets sida att värva meriterade centrar att bygga sina kedjor runt.

– Wilson är en tvåvägscenter med god speluppfattning och är dessutom är en bra tekare. Vi vill bygga laget på starka centrar och har nu förstärkt med Byron Ritchie tillsammans med Kyle Wilson.

Kyle Wilson jagades av ett flertal andra klubbar i Sverige (bland annat Brynäs) och Europa men det var Modo Hockey som till slut lyckades locka Wilson till sig.

– Det tyder på att vi går en intressant säsong till mötes. Kyle Wilson kommer att bli en nyttig spelare den kommande säsongen.

Kontraktet med Kyle Wilson gäller säsongen 2015/2016.

Se också:

Se nyförvärvet göra hattrick

Hägglund: Din taktik är tydlig, Svartvadet

Stjärnan inte aktuell för Modo

TV: "Han kan bli årets värvning"

Krönika: De nyrika grannarna

Silly season: Senaste nytt i Modo Hockey

Lista: De har värvat bäst

Wilsons karriärstatistik (extern länk)

http://www.allehanda.se/ishockey/shl/hagglund-din-taktik-ar-tydlig-svartvadet

Mer läsning