Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej, det handlar inte om otur

/

Ett fortsatt SHL-äventyr utan lagets mest kreative spelare, samtidigt som en inte lika kreativ spelare gjorde comeback.
Hur skulle det gå?
Tja, som vanligt.

Annons

Modo gör en bra match, men tappar ledningen och förlorar och nej, det handlar inte om otur eller missflyt.

Modo måste börja vinna matcher för att få självförtroende, känna att man kan och vågar, men den där typen som heter Ängslan som alltid dyker upp i andra periodpaus sitter på spelarnas axlar och väger flera ton.

Jag tycker Modo gör en helt okej match mot Färjestad och är det bättre laget i två perioder och man gör också de periodernas båda mål – Joonas Nättinen 1–0 för Modo och 1–1 för Färjestad (det var dock ren otur, men ändå typiskt för Modos situation).

Sedan var det Färjestad för hela slanten i den tredje perioden och Modo var återigen livrädda för att förlora. Samma visa som vanligt, alltså.

Med tanke på övriga resultat, Leksand och Brynäs vann, kan jag redan nu med 17 omgångar kvar lova kvalsseriespel för Modo. Med den trupp man har i dag känns det inte som om man är riktigt nära att vända den här trenden.

Modo har elva poäng upp till rätt sida kvalstrecket och det är 51 poäng kvar att spela om och då säger optimisten att "det är ingen omöjlighet".'

Jo, för Modos del är det omöjligt. Modo är inne i en nedåtgående spiral och laget saknar allt som liknar självförtroende, och även om inte ledningen ska säga det högt så spelarna hör, bör man redan nu fundera på att börja scouta de allsvenska lagen.

Pessimist? Nej. Realist? Ja. Tyvärr.

Dock, och det positiva ska Modosupportrarna ta med sig, är att det ser ut som om Perra Johnsson börjar få ordning på spelet. Visst, det har bara blivit en poäng på fyra matcher sedan han efterträdde Anders Forsberg, men jag tycker det finns linjer i spelet jag inte sett förut.

Spelet i numerärt underläge har blivit bättre, försvarsspelet överlag har blivit stabilare och Modospelarnas tar överlag lite klokare beslut.

Men att han sedan saknar både en förste- och andrecenter och rätt många kreativa spelare kan han knappast göra något åt innan Per Svartvadet finkammat marknaden klart. Modo snittar 1,9 mål per match senaste tio matcherna och då vinner man inga trepoängare.

Dessutom ska man avsluta SHL och gå in i ett kvalspel utan lagets mest kreative spelare den här vintern, William Nylander. Vissa tycker att "so what, han gör inte sitt defensiva uppdrag", men jag saknar honom som den spelare som kan låsa upp motståndarförsvar.

I stället har Donald Brashear dykt upp igen och han fick ett byte mot Färjestad och han hann mucka med Ole-Kristian Tollefsen, få med sig en utvisning och ge publiken en adrenalinkick. Ungefär vad han förväntas göra.

Men, Modo är fortfarande ett SHL-lag. Det finns de som har det värre och jag tycker väldigt synd om spelare, ledare men framför allt Timrås fans. Finns ens den klubben om ett par veckor?

Mer läsning