Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När det betydelselösa har betydelse

Annons

Seriespelets sista omgång ska spelas. För Brynäs betyder det en hemmamatch mot MoDo. Den som hoppas på en match där alla säljer sig dyrt kommer att bli besviken. Det är mer troligt att vi kommer att få se två lag som tänker mer på kommande matcher  än den som ska spelas.

 Thomas Berglund berättade för klubbens hemsida att det är viktigt för . Därför ställer han över Sweatt, Scott och Rödin. Han ersätter dom med en ren juniorkedja. Inget ont om ungdomarna, men det är inte den typen av vanor jag vill se.

 Men. För det finns alltid ett men. Det finns andra vanor att skaffa sig.

 Thomas Berglund vill med sitt beslut visa att det finns viktigare matcher än den mot MoDo. Han låter några unga spelare tävla om forwardsplats 12 och 13 till lördagens match mot Färjestad. Det är roligt för dom unga spelarna - kanske till och med inspirerande - men det blir inte mycket mer kvalitet än ett träningspass.

 Nåja. Jag gör som Berglund och blickar framåt. Matchen mot MoDo är en förberedelse inför lördagen och därför kommer jag att leta tendenser i eventuella powerplayspel, positioner vid fasta situationer och professionaliteten hos spelare som inget har att spela för.

 Berglund vet vad han gör. Han är bärare av elitspelarens känsla för matcher av den här typen. Berglund vet vad han gör. Hans fokus ligger på nästa match. Det gillar jag. Jag hoppas han blir belönad.

 Men. För det finns alltid ett men.

 Det är inte alldeles säkert att det är Brynäs som kommer att skaffa sig vanor. Det är MoDo som kommer att göra det. Dom letar sitt spel inför sin framtida, kvalfyllda upplevelse.

 För dom har det betydelselösa betydelse.

 

Tre saker inför Brynäs - MoDo

Modo kommer att komma ut till match med inställningen att skaffa sig goda vanor. Hoppas Brynäs är beredda på att göra detsamma.

Juniorerna kommer att få mer istid än vad de drömt om. Med stort intresse kommer jag att följa hur de nyttjar den tiden.

Lördag, lördag, lördag. Ni förstår. Det är då det börjar.

ERIK SANDBERG

Mer läsning