Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modotränaren efter skrällsegern mot Frölunda: "Jag är oerhört stolt"

/
  • Modo jublar över säsongens första trepoängare på bortais.
  • Modotränaren Andreas Johansson hyllar sina spelare efter 4–3 borta mot Frölunda.

Modo hade inte tagit en enda trepoängare på bortaplan, men mot serieledande Frölunda kom vändningen. Trots ett sent reduceringsmål lyckades Övikslaget hålla undan och vinna med 4-3 i Skandinavium. 
– Jag är oerhört stolt över hur laget hanterar den här matchen, säger Modotränaren Andreas Johansson till C More.

Annons

Det var toppen mot botten när Modo gästade Frölunda och även formmässigt var lagen varandras motpoler där göteborgarna vunnit 8 av sina 10 senaste matcher medan Modo istället förlorat 7 på lika många försök. Men trots att det mesta talade mot Övikslaget chocköppnade gästerna. Efter dryga fem minuter fixade backen Noah Welch 1-0 till Modo och bara tre minuter senare serverade Shaun Heshka en läcker passning från egen zon till Per-Åge Skröder som helt ren kunde smälla dit 2-0 i bortre krysset. 

Frölunda hade mest puckinnehav och var laget som etablerade mest tryck framåt, men Modo spelade ett kompakt försvarsspel, svarade med farliga omställningar och kunde ändå hålla med en 2-0-ledning fram till periodpausen. 

I sitt första numerära överläge lyckades dock Frölunda reducera och det var just utvisningar som höll på att fälla Modo. Hemmalaget fick bara minuten senare ett nytt läge att kvittera i spel med en man mer men så å blev dock inte fallet. Istället fångade Patrick Dwyer upp en puck i mittzon och frispelade Peter Öberg som distinkt satte 3-1 till Modo - i boxplay. Firande blev däremot kortvarigt. Inte långt efteråt reducerande Frölunda ännu en gång - även det i powerplay - och såg till att ställningen var 2-3 inför slutakten.

– Det är jävligt tufft att komma till Scandinavium, men i fem mot fem tycker jag att vi står upp bra. Håller vi oss på banan i sista ska det mycket till om vi inte ska få med oss poäng, säger Öberg till C More efter andra perioden.  

Förutom en utvisning lyckades Modo hålla sig i skinnet i tredje perioden och kunde slutligen inkassera sin första seger på bortaplan för säsongen. Gustav Possler satte 4-2 på en egen retur efter sju minuter, vilket blev matchavgörandet. Sebastian Stålberg reducerade till 3-4 i slutminuten men närmare än så kom aldrig Frölunda.

– Vi har spelat många bra matcher mot många bra lag och idag följer vi vår game plan. I fem mot fem har de ingenting, de kommer in i matchen via sitt powerplay. Jag är oerhört stolt över hur laget hanterar den här matchen, säger Johansson.

Mer läsning