Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modotalangens toppresultat inför draften

Modos talangfulle back visade fina resultat på NHL:s scouting combine inför den kommande draften.

Annons

Under den gångna veckan har NHL-klubbarna intervjuat och fystestat toppnamnen inför den kommande draften. Här får supertalangerna visa sina styrkor gällande styrka, spänst och kondition. Ett flertal av de svenska spelarna visade fina resultat från fystesterna. En av dem är Modojunioren Jesper Lindgren.

Totalt var 120 spelare inbjudna till testerna och Jesper Lindgren placerade sig på sjundeplats av samtliga spelare när syreupptagningsförmågan mättes upp. Lindgren nådde resultatet 65,9 milliliter/kilo/minut. Bäst av alla i den grenen var Matthew Spencer med resultatet 70,0.

Jesper Lindgren placerade sig också långt fram i grenen "Mean power output" vilket är ett test som mäter hur många watt spelaren klarar av att cykla i förhållande till sin vikt. Där fick Jesper Lindgren resultatet 11,8, en siffra som gjorde att Lindgren placerade sig på åttonde plats. Bäst i den klassen var Jesse Gabriel med resultatet 13.8 watt per kilo.

Utöver tester gällande kondition, spänst och styrka så intervjuades också spelarna av NHL-lagen där målet är att stärka sina aktier inför draften.

Se resultaten från samtliga tester här.

Mer läsning