Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modotalangen besviken på klubben: "De kommer inte satsa på mig"

/

Han vann skytteligan i J20 SuperElit Norra och toppar Modos interna poängliga efter jul. Trots det har Oskar Söderberg ännu inte fått chansen i A-laget. För Allehanda berättar 20-åringen nu om sin besvikelse.
– Jag kan inte direkt säga att jag är nöjd, säger han.

Annons

Oskar Söderberg har tillhört Modo sedan 2009 och vandrat från U16 till J20. Men nästa steg - det största av dem alla - till A-laget ser inte ut att bli verklighet denna säsong.

– Jag känner att de inte kommer satsa på mig. Det är känslan jag har. De har skickat upp andra i stället för mig trots att jag presterat bättre i J20, säger Söderberg och fortsätter.

– Jag kan spela i två zoner vilket andra juniorer som blivit uppskickade inte kan. De dribblar på blålinjen i stället för att tänka på vad som är bäst för laget.

Varför har du inte fått chansen tror du?

– Jag vet inte. När jag pratar med dem så säger de att de är jättenöjda med mig, men att det är hård konkurrens. Jag har pratat med alla som jag kan prata med och frågat vad jag gör för fel och vad jag måste göra bättre.

– Materialarna kommer fram och frågar varför jag inte fått chansen än. Det är många runt omkring som undrar.

Vad känner du om situationen just nu?

– Det är frustrerande. Jag har gjort en svinbra säsong, men man får inte 100 procent cred för det.

Oskar Söderberg har gjort sin poängbästa säsong i karriären så här långt. Han vann skytteligan i J20 SuperElit Norra efter att ha gjort 18 mål på 28 matcher och framgången har bara fortsatt efter jul. I J20 SuperElit Top 10 ligger han på en sjätteplats i poängligan samtidigt som han toppar Modos interna mål- och poängliga. Trots hans framfart har det endast blivit två träningar med A-laget denna säsong. Allehanda.se ringde upp Söderberg för att ta reda på hur han ser på sin nuvarande sits.

– Jag kan inte direkt säga att jag är nöjd. Jag fick börja träna med A-laget under sista veckorna i somras och var på is första två veckorna på säsongen. Sedan dess har jag inte varit uppe bortsett från två träningar vid jul när folk var borta.

Tror du att din spelstil skulle passa i A-laget?

– Jag känner det och jag vet att andra också tycker det. Modo behöver någon som kan jobba stabilt i två zoner, framför allt i egen zon.

Oskar Söderbergs kontrakt med Modo går ut efter denna säsong. I nuläget tror han inte att kontraktet kommer bli förlängt, men om Modo skulle höra av sig är han öppen för en fortsättning.

– Jag tror inte att de erbjuder mig något nytt. De har inte gett mig de signalerna hittills. Jag vet inte vad som händer.

– Ett SHL-kontrakt med Modo är egentligen det jag helst vill. Annars vill jag ut till HockeyAllsvenskan.

Mer läsning