Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modosupporter får mersmak hockey-VM

/
  • Annelie Callerius viftar med flaggan vid ett av Sveriges mål mot Österrike.
  • Det är bra stämning på VM, enligt Annelie Callerius.
  • Svenskarna samlas inför match utanför O2 Arena, där Sverige spelar sina matcher.
  • Tre Kronor har just besegrat Österrike. På jumbotronen syns Jonas Ahnelöv.
  • Tre Kronor laddar inför match.
  • O2 Arena. Här ska Sverige berga VM-guldet, hoppas Annelie Callerius.
  • Annelie Callerius och Helene Boman tillsammans med sin mamma. Tillsammans är de på sitt första ishockey-VM utomlands.
  • Jonas Enroth är en av Annelie Callerius favorit-spelare.

Ishockey-VM pågår för fullt och det är tusentals svenskar på plats. En av dem är Modosupportern Annelie Callerius, och hon älskar hockey-VM.

Annons

När hockey-vm arrangerades i Stockholm för några år sedan visste knappt stockholmarna att ishockey-VM spelades. Nu när ishockey-VM arrangeras i den tjeckiska huvudstaden Prag så går det inte missa att VM-festen pågår. Tre Kronor har fått en bra start på turneringen till de svenska fansens stora glädje. I VM-arenan, runt om på gator och torg syns svenskar som är Tre Kronor-klädda. En av dem som rest till Prag för att heja fram Tre Kronor till VM-guld är Modosupportern Annlie Callerius.

– Det har varit jättebra, nu har jag fått mersmak av hockey-VM, säger Annelie som håller med om att det är skillnad på VM i Sverige och i Tjeckien.

– Upplevelsen, matchen och allt runtomkring är bättre än när VM arrangerades i Stockholm. Det känns mycket roligare nu och det är bra drag på matcherna. Det är bra stämning när man är ute på gatorna också. Många går i matchtröjor, och när folk ser att man är ifrån Sverige så ropar de, säger Annelie Callerius.

Hur ser en VM-dag ut för dig?

– Den senaste matchen vi var på plats spelades tidigt (mot Österrike) så då åkte vi nästan direkt till arena-området. Där finns massor av ölstånd där alla svenskarna samlas, och ganska nära satt också de från Österrike, så det blev riktigt bra stämning redan innan matchen, säger Annelie Callerius.

För tre nätter betalade Annelie Callerius, hennes syster och mamma drygt 3 600 kronor var för att resa och bo i Prag. Därtill kommer VM-biljetter, mat och dryck.

– Allt här är väldigt billigt, vi blev förvånad när vi skulle betala då vi åt middag. Vi flög till Prag direkt från Stockholm och bor på ett ganska fint hotell, säger Annelie Callerius.

Vad är bäst med resan?

– Att ölen är billig, haha. Skämt å sido, så är det helheten. Stämningen ute på gatorna och allt runtomkring matcherna, säger Annelie Callerius.

Efter bara två dagar i Prag har Annelie Callerius fått mersmak av ishockey-VM.

– Det är så bra att vi redan håller på att planera att åka på hockey-VM igen. Inte nästa år när VM är i Ryssland, det vill jag inte, men året därpå (i Tyskland) åker jag gärna igen.

Vilken favoritspelare har du i Tre Kronor?

– Hm, jag borde säga Jonas Ahnelöv för att han spelade i Modo förra året. Skriver han nytt kontrakt så säger jag Ahnelöv (skratt). Annars är det nog Jonas Enroth som är från Huddinge och Elias Lindholm även om han inte spelar i Modo.

Slutligen. Vem vinner?

– Jag vågar aldrig tippa, men jag tror att det blir medalj i alla fall.

– Klart vi tar guld, ropar Annelies syster, Helene Boman i bakgrunden.

Mer läsning