Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modostjärnan chockad efter tränarbytet: "Trodde vi skulle få mer tid på oss"

/

Kyle Wilson blev chockad när han i tisdags fick veta att Modo sparkar tränartrion som haft ansvaret sedan i somras.
Samtidigt förstår stjärncentern klubben – även om han trodde att Larry Huras & CO skulle få mer än 15 SHL-matcher.
– Jag trodde vi skulle få mer tid på oss, säger Wilson.

Annons

I tisdags bestämde sig Modo för att göra om tränarkonstellationen helt genom att sparka tränartrion som styrt sedan i somras och ersätta dem med en tidigare HV-duo. Larry Huras, Henrik Gradin, Jan-Axel Alavaara ut, Andreas Johansson och Fredrik Olausson in.

– Det är olyckligt att det behövde hända. Att förlora sju raka matcher är tyvärr inte bra, men gjort är gjort. Vi har haft lite otur i många matcher och vi har förlorat många matcher med uddamålet. Det går inte att skylla på tränaren för det, men vi behövde någon slags förändring. Förhoppningsvis blir tränarbytet det, säger Kyle Wilson.

Var det rätt av Modo?

– Det är svårt att säga. Vi kan inte skylla på tränarna och det är lättare att göra sig av med dem än oss spelare. Vi behövde göra något för att vi ska hitta tillbaka till ett vinnande spel igen.

Hur reagerade du när du såg nyheten?

– Jag blev faktiskt chockad. När man tittar på laget vi har så borde vi ligga högre upp i tabellen. Vi borde vinna mer matcher. Men till slut måste man säga: "Enough is enough" och göra en förändring. Jag är inte förvånad att det blev en förändring.

LÄS MER: Uppgifter: Modo vill förstärka målvaktssidan – med svensk veteran

Under onsdagsmorgonen hade Larry Huras ett sista möte med Modospelarna. Han önskade laget lycka till och berättade att han kommer att följa deras framfart.

– Han sa att han hejar på oss och att han vet att vi kommer vända detta. Larry är en klasstränare som inger respekt. Han har varit med länge och ingen i laget har något negativt att säga om honom. Allt var jättebra. Det borde ha varit ett perfekt recept, men nu funkade det tyvärr inte, säger Wilson som trodde att Modo skulle ge honom mer tid.

– Jag trodde vi skulle få mer tid på oss. Vi spelade bra i många matcher och vi har haft otur med skador och avstängningar. Nu kommer många spelare tillbaka och vi har ett par nyförvärv här så jag tycker vi var på gång.

LÄS MER: Modos VD om sin tuffa tid: "Operationen gick bra"

Andreas Johansson och Fredrik Olausson är två okända namn för Kyle Wilson. Båda gjorde i alla fall ett gott intryck på honom under deras första träning.

– De har stor erfarenhet som spelare och tränare. Det borde hjälpa oss, särskilt de svenska killarna. Andreas har haft ett möte med oss nordamerikaner också och vi fick en bra bild av honom direkt. De är exalterade över detta och de vill vända trenden. Vi har alla verktyg för att klara av det. Det hjälper oss att få in ett nytt ansikte i laget också, det ingjuter mod, berättar Wilson som nu är tillbaka i spel efter sin fem matcher långa avstängning.

– Det känns fantastiskt bra att få spela matcher igen. Jag är enormt taggad.

LÄS MER: Förre hockeystjärnan: "Skrota TV-pucken"

LÄS MER: Modos styrelse om tränarbytet och klubbens ekonomi: "Vet inte var detta slutar"

Mer läsning