Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos videoanalys ska knäcka Malmö

/
  • Noah Welch är laddad för det han kallar slutspelshockey. Två hyperviktiga matcher väntar mot Malmö, först på bortaplan i kväll och sedan på hemmais under lördagen.
  • Emil Pettersson.

Två viktiga streckmatcher väntar för Modo Hockey mot Malmö i botten av tabellen. Då hoppas Modo att en noggrann videoanalys av Malmö ska bära frukt.
– Vi har en plan om hur vi ska lägga upp spelet, säger centern Emil Pettersson.

Annons

Det är dags för omgång 26 i SHL och trettondeplacerade Modo ställs emot tolfteplacerade Malmö. Det skiljer bara tre poäng mellan lagen, och matchen betyder oerhört mycket. Att Modo och Malmö även ställs emot varandra i omgång 27 gör att det här är måste-matcher för båda lagen.

– Matcherna som kommer är enorma. Malmö är ett lag vi jagar. Att det dessutom är back to-back matcher gör att det kommer bli stora känslor där ute på isen. När man möter samma lag två gånger så känns det ärligt talat som slutspelshockey, säger Noah Welch.

SE MER: Welch om svidande förlusterna

Att dessutom matcherna mot Malmö är så viktiga rent poängmässigt gör att slutspelsjämförelsen går att göra på flera plan.

Under onsdagen tränade Modo både spel i power play och box play. Efter videoanalys av tränaren Andreas Johansson hoppas Modo kunna luckra upp Malmös försvar.

– Vi har en bra plan på hur vi ska lägga upp det mot Malmö. Nu känner vi att vi har riktigt bra koll på deras box play, och vet hur vi ska spela för att vara ett hot där. Det är två otroligt viktiga matcher som väntar. Vi vet om tabelläget och det skulle bli lättare med julledighet om vi vinner två raka, säger Emil Pettersson.

Efter två raka förluster mot Luleå, vad är det då som talar för Modo?

Noah Welch har ett svar på den frågan.

– Vi tar med oss mycket från matcherna mot Luleå. Vi är inte glada över vårt spel där, både spelmässigt och arbetsmässigt. Vi lär oss mycket av varje match. Tränarna är duktiga på att visa det på video och bryta ner vad vi behöver förbättra. Det som talar för oss nu är att atmosfären i omklädningsrummet är bra och att vi har scoutat Malmö riktigt bra, säger Noah Welch.

SE MER: Emil Pettersson om hemligheten bakom sin succé

Patrick Dwyer är tillbaka i Modos laguppställning efter att ha varit petad senast. Han går in i kedjan med Maxim Lapierre och Bill Thomas. I övrigt ser det inte ut att bli några större förändringar i laget.

Den bästa kedjan den senaste tiden är intakt, den med Emil Pettersson, Gustav Possler och Carl Grundström.

– Vi är tre killar som åker mycket skridskor, jobbar hårt för varandra och det är skönt att spela med sådana killar. Gör någon av oss en groda så är det någon annan som städar upp, och det är skönt att ha den tryggheten. Vi är tjuriga allihopa och ingen av oss tycker om att förlora, säger Emil Pettersson som ser fram emot matcherna mot Malmö.

SE MER: Sätter vi det kommer anfallsspelet

Mer läsning