Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos stora kvalhinder: Succélaget

Det blev ingen förändring i sista omgången. Vita Hästen slutade på andra plats i slutspelsserien – och blir Modos motstånd i bäst av sju matcher.

Annons

Vita Hästen låg på andra plats i den allsvenska kvalserien (kallad slutspelsserien) och hade en teoretisk chans att till och med toppa tabellen på fredagskvällen. Men Rögle gjorde sitt jobb och vann med 3–1 hemma mot Björklöven – vilket innebär att Ängelholmslaget vann serien och får möta Västerås i bäst av sju.

Vita Hästen gjorde också sitt jobb och vann, med 5–3, mot BIK Karlskoga. Därmed befäste de andraplatsen i tabellen och blir Modos motstånd med start på måndag.

Vita Hästen – som spelade i division ett så sent som i fjol! – var nederlagstippat inför säsongen men har överträffat allas förväntningar. Kan de ge även Modo en match? Ö-vikslaget inleder hemma på måndagen och lagen turas sedan om att vara hemmalag.

Björklöven, som länge också var ett tänkbart motstånd för Modo, får finna sig i att spela i allsvenskan nästa säsong. Samtidigt som laget förlorade mot Rögle, vann Malmö hemma mot Mora och skåningarna gled därmed upp på tredje plats.

Leksand–Malmö.

Västerås–Rögle.

Och Modo–Vita Hästen.

Läs också:

Krönika: Det är David mot Goliat-tid nu

Forwarden räds inte Brashear

Så uppkom det märkliga namnet

Hockeypuls: Det blir 4-0 i matcher

Mer läsning