Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos form fortsatt tveksam

Modo Hockey föll borta mot Färjestad och formen inför återkvalet är tveksam.
– Vi måste hitta tillbaka till vårt självförtroende, säger Marcel Hossa efter lagets femte raka förlust.

Annons

Per-Erik Johnsson var tillbaka i hemstaden Karlstad för att försöka bryta den långa förlustraden med sitt Modo. Men mot Färjestad, som jagade sjätteplatsen och en direktplats i kvartsfinalen, blev det stryk med 5-2.

– Vi är ute för att försöka stärka upp oss själva lite grann. Till viss del är det så i matchen, men det finns vissa delar som är sämre också, säger "Perra" Johnsson.

Färjestad ledde med 2-0 innan Modo lyckades spräcka nollan. Marcel Hossa kom fri mot mål och visade en målskytts kvaliteter i sitt avslut. Det var slovakens tredje mål i sin nionde match med Modo.

- Det är alltid bra att göra mål, men det viktigaste är hur laget presterar. Det är aldrig en bra känsla att förlora. Vi har större saker framför oss och det gäller för oss att göra oss redo för dem, säger Marcel Hossa.

Det var rejält grinigt ute på isen. Precis vid slutsignalen för den andra perioden bröt ett storbråk ut. Modo drog det kortaste strået när domarna delade ut utvisningsminuter. 

Per-Åge Skröder fick både 2 minuter för roughing och 5 minuter för spearing, medan FBK klarade sig med två stycken tvåminutersutvisningar. Det innebär att hemmalaget fick tre minuters oavbrutet powerplay. 

Då avgjorde Färjestad matchen genom två mål fram till 4-1.

– Färjestad är bättre än oss. Men jag hoppas att Kuben har rätt på fem-minutersutvisningen på "Pågen". Jag såg just den situationen och vet inte om det är spearing, men det kanske det är. Färjestad gör två mål under den perioden och det tar ju på oss, säger "Perra" Johnsson.

Niklas Nordgren gav Modo lite hopp genom sitt åttonde mål för säsongen, men Toni Rajalas 5-2 drygt minuten senare släckte direkt den lågan.

Redan klara för en matchserie om en plats i nästa säsongs SHL vill Modo hitta formen inför den spännande säsongsavslutningen. Man avslutar SHL genom hemmamatch mot Örebro på tisdag och bortamatch mot Brynäs på torsdag. Sedan väntar tio dagars träning och vila innan det är dags för den första matchen i bäst av sju.

– Vi lägger inte så mycket kraft på motståndarna. Det viktiga i de två avslutande matcherna är vad vi gör. De är viktiga för att slipa detaljer. 

Eftersom Timrås säsong tog slut idag är även Emil Pettersson nu disponibel för spel i Modo.

– Nu blir det mer konkurrens. Även Victor (Olovsson) och Albin (Carlsson) ansluter till oss, säger "Perra" Johnsson.

Mer läsning