Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos elfte raka match utan trepoängare

Den positiva insatsen mot Växjö senast följdes upp med en bra första period borta mot Luleå.
– Men sedan tar vi för många onödiga utvisningar som gör att vi inte orkar fortsätta hota framåt, konstaterade Modo-tränaren Per-Erik Johnsson efter 2–1-förlusten i Coop Norrbotten Arena.

Annons

Luleå studsade alltså tillbaka efter derbyförlusten mot Skellefteå i torsdags, men för Modo blev det lagets sjunde förlust i rad. För övrigt den elfte matchen i rad utan att få med sig en nödvändig trepoängare.

Modo började dock bra.

– Ja, första tio är vi riktigt pigga. Sedan tar vi några utvisningar som gjorde att Luleå kom in i matchen, men visst gör vi en bra period.

Det sade Modo-forwarden Victor Olofsson i den första periodpausen till CMore.

Anledningen till att just Olofsson intervjuades var logisk i egenskap av första periodens ende målskytt.

Olofsson tog tillvara ett vågat uppspel av JVM-kompisen Lucas Wallmark i Luleå.

– Jag såg att han kollade upp mot bortre sidan innan han hann ned till pucken. Jag förstod att han ville slå ett snabbt crosspass och mycket riktigt fick jag den rätt på bladet när jag tjuvade lite, berättade Olofsson som stänkte in ett distinkt dragskott högt i Luleåmålvakten Joel Lassinantti´s högra hörn.

Luleå hade lägen de med, men Modo´s målvakt Adam Reideborn stod hela tiden rätt i målet. Dessutom noterade vi ett heroiskt spel i 3-mot-5 av trion Oscar Hedman, Simon Önerud och Samuel Påhlsson.

Hemmalaget kom ut starkare i andra perioden, men lyckades ändå inte spräcka sin målnolla. Fortsatt storspel av Modosmålvakt Adam Reideborn kändes som den närmsta förklaringen, men underligt nog registrerades bara tre Luleåskott på mål trots spelmässig dominans.

I sista perioden kom däremot utdelningen direkt.

Cam Abbott behövde bara 36 sekunder för att utjämna tillställningen till 1–1 efter ett antal olyckliga studsar med Modo-ögon. Cam Abbotts andra fullträff i perioden var desto snyggare. 2–1 kom i numerärt överläge efter det att pucken gått som på ett snöre hos norrbottningarna, sedan Samuel Påhlsson avlöst William Nylander i utvisningsbåset drygt halvvägs in i sista perioden.

– Vi tar för många onödiga utvisningar i dag för att kunna vinna, så enkelt är det. Vi gjorde ett kanonjobb i boxplay, men till slut gick det inte längre. Och framför allt orkade vi inte hota framåt då vi fick lägga så mycket kraft på att döda utvisningarna, summerade Per-Erik Johnsson som fick uppleva sin tredje raka förlust som Modo-tränare.

Johnsson såg dock fram emot några dagars träning nu.

– Nu när det inte är matcher varannan dag längre får vi möjlighet att lägga lite tid på vårt powerplay. Det som såg bra ut mot Växjö fungerade ju inte alls i dag, avrundade Per-Erik Johnsson.

MATCHFAKTA

Luleå–Modo 2–1 (0–1, 0–0, 2–0)

Första perioden: 0–1 (6.51) Victor Olofsson.

Tredje perioden: 1–1 (0.35) Cam Abbott (Peter Cehlarik, Kristian Näkyvä), 2–1 (13.15) Cam Abbott (Jonathan Sigalet, Peter Cehlarik) spel fem mot fyra.

Skott: 25–15 (10–4, 3–7, 12–4).

Utv, Luleå: 4x2. Modo: 7x2.

Domare: Linus Öhlund, Älvsbyn och Tobias Björk, Boden.

Publik: 5 377.

Mer läsning