Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos efterlängtade glädjebesked – Byron Ritchie gör comeback den här veckan

/
  • På torsdag eller lördag gör Byron Ritchie comeback i Modotröjan.
  • Byron Ritchie bärs ut efter skadan mot HV 71.

Här är beskedet Modofansen väntat på i fyra månader.
Byron Ritchie är tillbaka. Modokaptenen kommer göra comeback denna vecka.
– Jag kommer inte spela i morgon (tisdag), men jag kommer senast vara tillbaka på lördag, säger Ritchie.

Annons

I slutet av oktober hände det som inte fick hända för Modo. Lagkaptenen Byron Ritchie tappade balansen bakom HV 71-målet och kunde inte ta sig ut till omklädningsrummet utan hjälp från lagkamraterna. Dagarna efteråt konstaterades ett brott på hälsenan och prognosen var tre månader. Tidigast kunde 38-åringen vara tillbaka i slutet av december eller i början av januari.

SE MER: Byron Ritchie om rädslan: "Jag trodde karriären var över"

Men kanadensaren åkte på ett bakslag i mitten av december och comebacken senarelagdes. När Sporten pratade med Ritchie förra veckan var han ändå optimistisk.

– Det känns rätt bra efter måndagen men är lite ömt i dag. Det känns mycket bättre än i december. Samtidigt har jag inte tränat så här på 3,5 månad och vill skynda långsamt. Det känns ändå positivt nu, jag känner styrka i benet, foten och börjar känna mig mer självsäker, sade han då.

LÄS MER: Byron Ritchie om formen och förra träningsveckan

Nu, fyra månader efter mardrömsskadan, kan Modolägret äntligen välkomna tillbaka sin lagkapten. Byron Ritchie gör comeback denna vecka.

– Det känns bra. Planen är inte att jag ska spela i morgon (tisdag) men jag kommer senast vara tillbaka på lördag, säger Ritchie.

Detta innebär att Byron Ritchie kommer göra comeback antingen i torsdagsmatchen mot Linköping eller i sexpoängsmatchen mot Malmö i Fjällräven Center på lördag eftermiddag.

LÄS MER: Beskedet för Ritchie – missar tre månader

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Modo, Friska Viljor, Anundsjö eller Sollefteå GIF. Ladda ner Allehandas nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning