Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos drömstart räckte inte

Modo Hockey var på väg mot tredje raka seger.
2–0 och ett par ramträffar skiljde från ytterligare ett ledningsmål.
I stället gick Växjö i kapp och vi fick ett straffavgörande där ex-Modoiten Jeff Tambellini avgjorde för smålänningarna.

Annons

– Men det var en tuff match för oss i och med att vi fick 0-2 emot oss tidigt i matchen, konstaterade Jeff Tambellini som avgjorde på åttonde straffen för Växjö.

Det var dock Inte direkt orättvist sett över hela matchen att Växjö till slut fick med sig bonuspoängen. När väl smålänningarna återhämtat sig efter Modos chockstart med två snabba mål i början var Växjö det hetare laget.

Läs mer: Önerud reste sig från tuff smäll

De skapade betydligt fler öppna målchanser framför Linus UIlmark än vad Modospelarna gjorde mot Cristopher Nilstorp i gästernas kasse.

– De är lite hetare än oss sett över hela matchen i 60 minuter. Samtidigt skiljer det inte så mycket och med straffar kan det gå hur som helst. Hade vi haft några centimetrar med oss där hade vi lika gärna kunnat haft med oss två poäng in, sammanfattade Modotränaren "Perra" Johnsson I CMore efteråt.

Modo fick som sagt en drömstart i matchen med ett tidigt ledningsmål av Juha-Pekka Haataja som rakade in en målvaktsretur efter 1 minut och 17 sekunder.

Läs mer: Så bra var Modo – betyg spelare för spelare

Inte blev det sämre av att Simon Önerud ökade på till 2-0 precis innan matchuret slog över till 5 minuter och bättre start än så här kunde hemmalaget inte önska sig.

De hade bud på 3-0 mål också vid ett par tillfällen. Radek Smolenak var närmast när han träffade målramen från nära håll.

I stället bokförde vi Robert Rosén i Växjö för en turlig reducering när vi hade spelat drygt halva matchen. Pucken gick via Linus Ullmark upp i nätet ovanpå målramen, sedan studsade den tillbaka och träffade ryggen på Ullmark innan den gick in över linjen.

Riktigt missflyt för Modo som dock fick ett gyllene tillfälle att återta en tvåmålsledning i slutet av andra perioden. Jani Lajunen i Växjö åkte på 5+20 minuter efter en tackling mot huvudet på Simon Önerud.

Läs mer: "Han kan rädda Modo i SHL" – Per Hägglund analyserar

Men nu var Modo tillbaka i gamla synder i powerplay och under de här fem minuterna med en man mer på isen skapade de praktiskt taget ingenting av värde, och det irriterade förstås "Perra" Johnsson som på frågan från CMores reporter vad han tyckte om PP-spelet svarade:

– Det såg du väl själv.

– Vi stressade upp oss och det var bedrövligt. Vi hade bra powerplay i början av matchen men därefter fungerade det inte alls.

Växjö kvitterade däremot i powerplay och tog matchen så småningom till förlängning följt av ett straffavgörande.

Per-Åge Skröder satte en straff för Modo, men sedan missade de sju i följd och då kunde Jeff Tambellini avgöra för Växjö.

Mer läsning