Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modofansens mäktiga insamling till Öberg – har samlat in över 12 000 på 17 timmar

/

Modofansen samlade in 14 000 kronor till Byron Ritchie i höstas.
Nu har en ny insamling till Peter Öberg startat av supportrarna. Och efter 17 timmar hade 12 500 kronor (!) skramlats ihop.
– Helt otroligt, säger initiativtagaren Per Granqvist.

Annons

Huvudtacklingen på Peter Öberg i lördags har upprört Modofansen. På sociala medier i olika trådar har person efter person förkastat Chris Campolis tilltag och många, om inte alla, hoppas nu att HV-backen stängs av.

Mitt i all ilska valde Per Granqvist, Modosupporter sedan barnsben, i söndags att starta en insamling i Peter Öbergs namn.

Efter 17 timmar hade Modofansen samlat in smått otroliga 12 500 kronor.

– Det är helt fantastiskt. Detta visar vilket stort hjärta Modofansen har och hur uppskattad Peter Öberg är. Han har visat att han är en vattenbärare för föreningen som alltid tar sin roll. Han gör alltid jobbet med ett leende på läpparna och verkar betyda mycket för gruppen. Det uppskattar vi supportrar, säger Per Granqvist.

LÄS MER: Modoläkaren om Peter Öbergs hjärnskakning och framtid

Insamlingen, som startades i Modo Hockeys fansgrupp på Facebook, kommer att pågå till 31 januari. Sedan bestäms ett ändamål som pengarna kommer att gå till.

– Det kommer bli en blomma till Peter i alla fall. Sedan kommer vi i gruppen tillsammans bestämma vad resten av pengarna går till. Troligtvis blir det till någon slags aktivitet för familjen eller att Peter får skänka pengarna till välgörenhet.

Detta är faktiskt inte den första insamlingen Modofansen startar denna säsong. Efter Byron Ritchies hälseneskada samlade supportrarna in 14 000 kronor som Modokaptenen senare skänkte till välgörenhet.

Den siffran lär nog slås med tanke på att fansen har hela veckan på sig att samla in pengar.

– I nuläget är det säkert mer än 12 500 kronor vi fått in. Den siffran gällde måndag 09:30. Men oavsett om vi får in mer eller inte är detta helt otroligt och det visar bara hur mycket Modofansen brinner för föreningen, säger Per Granqvist.

Här kan du läsa mer om insamlingen och hur du kan skänka pengar till Peter Öberg.

LÄS MER: Sambon Lina efter överfallet: "Alfons fick ge Peter en bamsekram"

LÄS MER: Johansson: "Jag visste att Campoli skulle göra något"

Mer läsning