Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modofansens galna insamling till Öberg – har fått ihop 23 500 kronor: "Otroligt"

/

Sporten har tidigare skrivit om Modofansens insamling till Peter Öberg.
Nu, en vecka senare, har den avslutats. Otroliga 23 500 kronor skramlade supportrarna ihop.
– Det känns helt otroligt. Det är svårt att ta in, skriver Peter Öberg i ett sms om fansens initiativ.

Annons

Förra söndagen, dagen efter den otäcka tacklingen på Peter Öberg, valde Modofansen med Per Granqvist i spetsen att starta en insamling till Modoprofilen.

Sundsvallsbon Per, som föddes i Örnsköldsvik, publicerade ett inlägg i Modo Hockeys fansgrupp på Facebook och fansens mottagande dröjde inte. På 17 timmar hade 12 500 kronor (!) samlats in.

– Det är helt fantastiskt. Detta visar vilket stort hjärta Modofansen har och hur uppskattad Peter Öberg är, sa Per Granqvist då.

LÄS MER: Peter Öbergs första ord efter hjärnskakningen

Insamlingen pågick en vecka och avslutades i går kväll (söndag). Då konstaterade Per Granqvist att Modofansen fått ihop över 23 500 kronor.

– Över 23 500 kronor har skänkts från 279 personer. Det har skänkts allt emellan 1 till 600 kronor. Utöver detta har många skickat krya på dig-hälsningar och visat omtanke för Peter Öberg och hans närmaste. Modosupportrar i hela landet har hört av sig, säger Per som varit i kontakt med familjen.

– Jag har pratat med Peters sambo Lina. Med hjälp av Ulvö hotell kommer de få en weekend där. Sedan kommer de få göra en familjeaktivitetsdag i Sundsvall för en del av pengarna. Men nästan allt kommer gå till välgörenhet. 80 procent av pengarna kommer till välgörenhet. Egentligen ville de skänka allt, men fansen ville verkligen att familjen skulle få göra något för pengarna.

LÄS MER: Efter tacklingen på Öberg – här är Campolis dom

Över tio olika välgörenhetsförslag har kommit från Modofansen, som Per Granqvist kommer mejla till Peter Öbergs familj.

Modo har även kontaktats och förhoppningen nu är att klubben ska uppmärksamma fansens initiativ i hemmamatchen mot Frölunda 27 februari.

– Vi har pratat med Modo om detta och jag är nästan säker på att de kommer ordna det, så länge Peter mår bra. Det kommer bli jättemycket folk så det är ett bra läge för Modo att visa fansen hur mycket de betyder nu när de gjort denna insamling, säger Per Granqvist.

I ett sms till Sporten tackar Peter Öberg för allt stöd han fått och är mållös över Modofansens insamling.

– Det känns helt otroligt. Det är svårt att ta in. Jag är väldigt berörd och varm i hjärtat, skriver han.

LÄS MER: Här är hjärntrappan Öberg måste klättra

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Modo, Friska Viljor, Anundsjö eller Sollefteå GIF. Ladda ner Allehandas nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning