Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modobloggen: Mina tankar inför Modo–Vita Hästen

I fredags stod det klart att Modos motstånd i Direktkvalet blev Hockeyallsvenskans nykomlingar Vita Hästen och ikväll börjar den första matchen i bäst av sju i de två lagens kamp om en plats i hockeyns finrum.

Annons

Det bottentippade och utdömda Norrköpingslaget har överraskat rejält under säsongen och stått för en enastående prestation och en sagolik resa. Vita Hästen är ett disciplinerat lag som håller ihop lagdelarna väldigt bra och gjort sig kända för sitt försvars- och målvaktsspel. De jobbar stenhårt och spelar smart, gediget och tryggt.

Från flera håll pratas det om hur Modo dragit vinstlotten och haft en väldig tur med att få just Vita Hästen som motståndare och jag har själv utnämnt dem som drömmotståndare. Med det sagt tror jag inte att det kommer bli en lätt resa, tvärt om. Vita Hästen är luriga. Ingen har trott på dem tidigare och ej heller nu. Det passar dem extremt bra att slå i underläge medan favoritskapet inte alls är något som passar Modo. Modo har allt att förlora medan Vita Hästen har allt att vinna. Vita Hästen har dock många spelare som inte spelat på denna nivå tidigare vilket jag tror är till deras nackdel och något Modo måste utnyttja.

För att Modo ska klara detta gäller det att de analyserat motståndet och är väl förberedda på att det kommer att krävas mycket hårt jobb och tålamod. För just tålamod är något som mycket väl kan bli en avgörande fördel i kampen om att avancera uppåt. Men det absolut viktigaste i denna matchserie är trots allt att Modo är ödmjuka inför uppgiften och inte underskattar motståndet. De måste ta Vita Hästen på allvar. De kan inte gå in i kvalet med tron att det kommer gå lätt och vara en enkel uppgift, det skulle kunna bli ett kostsamt misstag. Modo kommer möta ett hungrigt och formstarkt Vita Hästen med ett enormt självförtroende och det gäller att inte komma in fel från början. Skulle de göra det kommer de mentala bitarna att börja spöka och Modo kan vara riktigt illa ute.

Mer läsning