Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modobloggen: Förbered er för kval

Christina Börlin inför kvällens match: Att tro sig kunna ta sig upp på fast mark känns både ouppnåeligt och dumdristigt.

Annons

14 omgångar kvar och för mig känns dessa omgångar just nu bara som en lång transportsträcka till det det kommande kvalet. För det blir kval. Självklart hoppas jag att Modo gör en BIK Karlskoga och avslutar med 13 raka vinster medan två andra lag vid kvalstrecket startar en förlustsvit på sisådär 12 matcher, men vi måste vara realistiska. Modo måste vara realistiska.

Christinas blogg hittar du här

Djurgården och även till viss del Luleå är efter gårdagens resultat inblandande i kampen om att undvika den andra kvalplatsen tillsammans med Brynäs och Leksand. När matcherna var färdigspelade skrev en Djurgårdssupporter till mig ”Jag avundas er. Modo kan i lugn och ro förbereda sig på kval.”

Självklart vill han inte att Djurgården hamnar i kval, men jag förstår resonemanget och vart han vill komma. För ska jag försöka hitta något positivt med att vi redan nu vet att Modo kommer kvala så är det väl just det. Vi har tid att förbereda oss både spelmässigt och mentalt medan det lag som hamnar på den sista kvalserieplatsen in i det sista kommer tro att de kan undvika den. Deras mentala läge kommer vara mycket sämre. Jag tänker på säsongen 2011/2012. Timrå var tidigt klara för kvalserien medan det för Djurgården inte stod klart förrän grundspelsomgångens sista omgång. Timrå klarade elitseriekontraktet medan Djurgården fick lämna sin plats i hockeyns finrum till Rögle. Givetvis finns det exempel som påvisar motsatsen, men jag tror att när det kommer till förberedelser och mentala aspekter är det en fördel att tidigt vara klara för kvalspel.

Modo ska därför vara realistiska och jag vill höra Per-Erik Johnsson säga att de förbereder sig för kval. Att tro sig kunna ta sig upp på fast mark känns både ouppnåeligt och dumdristigt. De ska lägga allt fokus på att hitta ett fungerande spel och hitta en långsiktig lösning och stabilitet som gör att Modo börjar vinna matcher och därmed även får sitt självförtroende tillbaka. Låt de sista omgångarna fokusera på detta så tror jag att chansen att överleva ett kvalspel, oavsett motstånd, är stor.

Mer läsning